Regionale informatie


Vakantiemogelijkheden in de regio Gelderland

 

Voor organisaties uit onze regio die landelijk werkzaam zijn, verwijzen wij u naar vakanties.

Voor accommodaties in onze regio die een landelijk werkgebied hebben, verwijzen wij u naar accommodaties

 

 

Action Jeugdsportkamp, Stichting

Bartholomeus Everardus Molen 53 | 3063 PA Rotterdam

E info@actionjeugdsportkamp.nl

W www.actionjeugdsportkamp.nl

Sportieve zomervakantie in Arnhem voor jongens en meisjes van 12 t/m 17 jaar met een lichamelijke beperking of een meervoudige beperking, waarbij de lichamelijke beperking primair is. Het kamp wordt gehouden op SO Lichtenbeek in Arnhem. Overdag zijn de deelnemers onder begeleiding bezig met een sport (trainen, instructie, wedstrijden) en ’s avonds is er een film, spelletjes, sportdemonstraties of een disco. Action bied de volgende sporten aan: voetbal, (rolstoel)basketbal, rolstoelhockey, zwemmen en judo.

 

Bio Vakantieoord, Stichting

Wekeromseweg 8 | 6816 VS Arnhem

T 026 483 82 01

E info@stichtingbio.nl

W www.stichtingbio.nl

In het Bio Vakantieoord zijn er aangepaste bungalows voor gezinnen met kinderen met een complexe handicap. Op het park bevind zich de Manege in 't BioBos die volledig is ingericht voor recreatief en therapeutisch paardrijden voor gehandicapten. Daarnaast zijn er snoezelruimtes, een aangepast binnenzwembad en (buiten)speeltoestellen aanwezig.

 

Het Bosgoed, Allegoeds Groepshotel

Molenweg 49 | 6741 KK Lunteren

T 0318 48 45 01

E info@hetbosgoed.nl

W www.hetbosgoed.nl

Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed is een volledig aangepaste groepsaccommodatie geschikt voor ouderen en mindervaliden. Het Bosgoed heeft veertig ingerichte kamers, een ontmoetingsruimte, een aangepaste wellnessruimte en tuin met terras.

 

De Buitenhof, Stichting

Terborgseweg 20 A | 7054 AA Westendorp

T 06 21 95 97 46

E info@stichtingdebuitenhof.nl

W www.stichtingdebuitenhof.nl

De stichting biedt op een woonboerderij dag-, logeer- en vakantieopvang en kleinschalig wonen voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis.

 

Cello 

Postbus 231 | 5260 AE Vught

De Ring 14 | 5261 LM Vught

T 088 34 51 000

E info@cello-zorg.nl

W www.cello-zorg.nl

Cello biedt zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking - in noordoost Noord-Brabant en het zuidwesten van Gelderland (de Bommelerwaard). Ze bieden weekend- en vakantieopvang aan, ook in gastgezinnen. Tevens zijn er Op-Stap dagtochten en vakantiereizen in Nederland.

 

De Drostlerhoeve

Drostlerweg 2 B | 7152 CV Eibergen

T 06 22 65 73 52 

E info@drostlerhoeve.nl

W www.drostlerhoeve.nl

De Drostlerhoeve biedt dagbesteding (groepsgewijze ondersteuning), logeeropvang (kortdurend verblijf) en vakantieopvang aan kinderen en volwassenen met een beperking. Op de boerderij zijn paarden, schapen, kippen, konijnen en meer dieren.

 

De Eek, Groepsaccommodatie

Eekstraat 3 | 7221 NC Steenderen

T 0575 45 12 74 | 06 29 27 36 42

E info@de-eek.nl

W www.de-eek.nl/

De boerderij is aangepast voor gezelschappen met mensen met een handicap of beperking en hun begeleiders. Er is plek voor groepen tot twintig personen.

 

De Hettenheuvel, Zorgboerderij

Doetinchemseweg 9 | 7036 AB Loerbeek

T 0316 53 13 33

E info@dehettenheuvel.nl

W www.dehettenheuvel.nl

De Hettenheuvel is een zorgboerderij gecombineerd met een paardenbedrijf. De Hettenheuvel biedt opvang en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische problemen, autistische stoornis, dementie en mensen die niet volledig in de maatschappij mee kunnen komen.

 

Idéfix, Stichting

E info@stichtingidefix.nl

W www.stichtingidefix.nl

Stichting Idéfix organiseert jaarlijks een volledig verzorgde vakantie voor een vijftigtal kinderen en jongeren met een beperking en een belevingswereld tussen zes en zestien jaar (tot een maximum van 35 jaar). De zomerkampen vinden plaats in de Christinahoeve op vakantiepark ‘De Leemkule’ te Hattem, op de Veluwe.

 

IJsselvliedt, Hotel

IJsselvliedtlaan 1 | 8091 PN Wezep

T 038 376 12 18

E info@ijsselvliedt.nl

W www.ijsselvliedt.nl

In rolstoeltoegankelijk hotel IJsselvliedt zijn alle kamers aangepast voor minder validen en hebben acht kamers een plafondtillift. Er is een restaurant, terras, schoonheidssalon en bibliotheek. Het hotel ligt op landgoed IJsselvliedt en er worden hier vakanties georganiseerd door Bijzondere Vakanties.

 

's Kooningsveld, Minicamping

Hartenkoning 20 A | 6816 TK Arnhem

T 06 53 74 53 99

E camping-kooningsveld@siza.nl

W www.camping-kooningsveld.nl

Camping ’s Koonings Veld is geschikt voor kampeerders, caravan- en camperbezitters. De camping is tevens geschikt gemaakt voor mensen met een beperking. Het heeft aangepaste douche- en toiletruimtes, een gebouw met een gemeenschappelijke keuken en wasmachine en een rolstoelvriendelijk terrein.

 

Landgoed 't Hulsevoort

Bruggertweg 2 | 7156 NB Beltrum

T 0544 48 70 10 | 06 55 73 34 58

E info@hulsevoort.nl

W www.hulsevoort.nl

Landgoed 't Hulsevoort is een zorg- en logeerboerderij voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Er zijn rolstoeltoegankelijke wandelpaden, een waterspeelobject, diverse dieren. Met het KuMuFit programma wordt er logeeropvang geboden voor iedereen met een beperking en er worden diverse trainingen en workshops georganiseerd.

 

Landrust Vakanties

Middelwaard 1 | 6631 BJ Horssen

T 0487 54 29 65 | 06 22 47 81 45

info@landrustvakanties.nl

W www.landrustvakanties.nl

Landrust Vakanties, onderdeel van Dagbesteding Landrust, biedt twee ruime appartementen, die geheel zijn ingericht voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Het zijn twee zespersoonsappartementen die met hoog/laagbedden, tillift, ruime badkamers, aangepaste fietsen, snoezelruimte en meer voorzien zijn. Extra zorg is mogelijk.

 

De Liemers, Zorgburo

Babberichseweg 23 | 6901 JV Zevenaar

T 0316 53 33 33

E info@zorgburodeliemers.nl

W www.zorgburodeliemers.nl

Zorgburo de Liemers is een particulier initiatief voor mensen met autisme en hun omgeving. Het zorgburo organiseert verschillende vakantieactiviteiten en –kampen voor kinderen en jongeren. Er is bijvoorbeeld een survivalkamp in Duitsland en een strandkamp.

 

Logeerplezier, Stichting

Ligusterpark 42 | 2724 HJ  Zoetermeer

Harremaatweg 26 | 3781 NJ Voorthuizen

T 06 17 78 49 18

E info@logeerplezier.nl

W www.logeerplezier.nl

Stichting Logeerplezier heeft twee volledig aangepaste vakantiehuisjes geschikt voor gezinnen met een kind (tot 18 jaar) met een beperking, op vakantiepark Ackersate in Voorthuizen.

 

Het Lorkenbos, Vakantieoord

Mosselsepad 64 | 6731 SM Otterlo

T 0318 59 15 67

E receptie@lorkenbos.nl

W www.lorkenbos.nl/informatie/vakantie-met-zorg

Het familiepark heeft een aantal aangepaste familiehuizen. Het is mogelijk om extra hulpmiddelen en zorg aan te vragen. Tevens zijn er scootmobielen beschikbaar en kan Het Lorkenbos voor u uitjes reserveren.

 

Manege zonder Drempels, Stichting

Bovenbuurtweg 50 A | 6721 MN Bennekom

T 0318 41 51 10

E info@manege-zonder-drempels.nl

W www.manege-zonder-drempels.nl

Gastenhuizen en appartementen voor groepen en gezinnen met volwassenen en kinderen met een ernstige meervoudige beperking zijn beschikbaar. Deze zijn volledig ingericht en voorzien alle benodigde voorzieningen. Ook zijn er rolstoelfietsen, een aangepaste speeltuin, huifbedrijden, gratis WiFi en meer.

 

Novinka – Noordelijke Vereniging Invalide Kampen

Hoofden 24 | 8604 DH Sneek

T 0515 41 88 90

E info@novinka.nl

W www.novinka.nl

Organiseert eenmaal per jaar een vakantieweek voor lichamelijk gehandicapte kinderen van 8 tot en met 17 jaar. Het vakantiekamp vindt plaats op de enigszins aangepaste kampeerboerderij Christina Hoeve, op het terrein van vakantiepark de Leemkule in Hattem.

 

Opvang Uniek

Zuiderkruis 7 | 7071 TB Ulft

T 06 45 27 13 25

E info@opvanguniek.nl

W www.opvanguniek.nl

Opvang Uniek geeft zorg en begeleiding aan het gezin, kinderen en/of jongeren met een beperking aan huis, en op verschillende locaties in de omgeving Achterhoek. Opvang Uniek biedt de volgende zorgvormen aan: vakantieopvang, logeerweekenden, zaterdagopvang, dinsdag/woensdag/donderdag opvang, ambulante begeleiding, opvoedingsondersteuning en IAG (intensieve ambulante begeleiding). Bij de indeling van de groepen wordt er gekeken naar de leeftijd, het gedrag, en de interesses van het kind/de jongere.

 

Parc Spelderholt / Hotel Spelderholt

Spelderholt 9 | 7361 DA Beekbergen

T 055 506 88 52

E info@parcspelderholt.nl

W www.parcspelderholt.nl

Voor jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zijn er logeerweekenden en vakantieweken, met activiteiten, verblijf en 24 uur begeleiding. De logeerweekenden worden aangeboden in een rolstoeltoegankelijk hotel met verschillende faciliteiten. Ook bieden ze vakantiemogelijkheden voor gezinnen.

 

PBN / Pedagogisch Bureau Nicole

Rijksweg 284 | 7011 EH Gaanderen

T 0315 23 67 48

E info@pbnzorg.nl

W www.pbnzorg.nl

Tijdens de weekenden en reguliere schoolvakanties kunnen kinderen met een beperking komen logeren. De groepjes bestaan uit maximaal zes kinderen. Naast allerlei activiteiten, zoals zwemmen, naar een pretpark of speeltuin, is de begeleiding er op gericht om de kinderen spelenderwijs allerlei sociale vaardigheden aan te leren en het werken aan het individuele plan van aanpak. Voor tieners tussen de 12 en 20 jaar zijn er tienerdagen.

 

Putten, Chalet Project

Oude Prinsenweg 1 | 3881 PJ Putten

T 0341 35 65 11

E info@chaletproject.nl

W www.chaletproject.nl

Het Chaletproject heeft op het park Putterheijde op de Veluwe twee aangepaste chalets staan, die geheel rolstoeltoegankelijk zijn. Ze zijn geschikt als vakantieverblijf voor mensen met een beperking en hun familie of, in tweede instantie, voor mensen met een smalle beurs. Maximaal vier personen. De chalets zijn eigendom van twee PKN-kerken en ze worden door vrijwilligers en diakenen onderhouden.

 

De Reekamp, Recreatieboerderij

Petersdijk 3 | 7021 HC Zelhem

T 0314 62 22 29 | 06 15 89 43 49

E dinekevanvelde@live.nl

W www.dereekamp.nl

De familie Van Velde heeft drie vakantiewoningen achter hun huis laten bouwen voor gasten, die toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking en mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Elke bungalow is geschikt voor maximaal vier personen. Huisdieren zijn toegestaan.

 

De Reube, Zorgboerderij

Ampseneweg 26 | 7241 NC Lochem

T 0573 25 58 85

E info@dereube.nl

W www.dereube.nl

In alle weekenden en schoolvakanties kunnen kinderen met een zorgvraag komen logeren met vaste begeleiding. Er is een speeltuin, skelters, dieren om te verzorgen en paarden om te (leren) rijden. Ook worden er kaarsen gemaakt.

 

De Ridder

Badhuisstraat 17 C | 6827 AD Arnhem

T 026 44 33 716 | 06 44 54 13 61

E info@deridder.nu

W www.deridder.nu

De Ridder is een vakantiezorgbureau en biedt zorg en programma’s voor mensen met meervoudige beperking die samen met familie, vrienden en/of begeleiders op vakantie willen en kunnen gaan. Hun aanbod richt zich vooral op een straal van 30 km rondom Arnhem. Met de zorgservice en vakanties hebben ze op het Bio Vakantieoord een vaste plek. Kijk ook op www.stichtingbio.nl.

 

Schoneveld, Vakantieboerderij

Barchemseweg 77 | 7261 MT Ruurlo

T 0573 49 16 03

E info@boerderijschoneveld.nl

W www.boerderijschoneveld.nl

Boerderij Schoneveld biedt twee aangepaste vakantiehuizen en een boerderijcamping met toegankelijke sanitaire voorzieningen. Er is een kleine kinderboerderij en kleine speeltuin. Voor mindervalide gasten heeft de boerderij een aantal geschikte uitstapjes op een rij gezet, onder andere een huifkartocht, bezoek aan de CactusOase, varen met de Berkelzomp (tillift aanwezig) en meer.

 

Zonneveld, Boerderij

Veilingweg 1 | 5328 JB Rossum

Middelweg 27 | 5328 JC Rossum 

T 0418 51 42 53 | 06 12 57 75 87

E info@boerderijzonneveld.nl

W www.boerderijzonneveld.nl

Boerderij Zonneveld heeft plek voor 11 personen en staat open voor volwassenen en kinderen met autisme of een verstandelijke beperking. Bed & Breakfast, zakelijk overnachten en vergaderen behoren tot de mogelijkheden. Er is een speelweide, boerderijdieren om te voederen en een stal waar de paarden van gasten kunnen overnachten.