Kosten voor Rondreis door Australië [Budget 2024]

Rondreis Australië kosten

Australië, een continent dat zowel de ruige outback als moderne steden omvat, trekt jaarlijks miljoenen backpackers, koppels en families. Maar is een reis naar Australië alleen weggelegd voor welvarende reizigers? Absoluut niet. In 2024 blijkt Australië toegankelijker dan ooit, vooral voor diegenen die slim budgetteren.

In het kort: Kun je tijdens je rondreis door Australië met een scherp budget van ongeveer €373.75 per week rondkomen, de kosten lopen gemiddeld op tot €1144 per week voor een meer comfortabele ervaring

Lees verder, en ontdek waar dit verschil hem in zit…

Dit artikel helpt je bij het begrijpen van de kosten die verbonden zijn aan een vakantie in Australië, zodat je goed voorbereid bent op je avontuur.

1. Boodschappen

Kosten voor boodschappen in Australië kunnen variëren tussen de $50 en $100 AUD per week, wat neerkomt op ongeveer €32.50 tot €65. Deze kosten zijn vergelijkbaar met die in Nederlandse supermarkten, maar zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en eetgewoonten.

Geld australië

Of je nu kiest voor lokale producten, biologische opties, of meer standaard supermarktartikelen, deze prijsrange geeft een goed beeld van wat je gemiddeld aan boodschappen zou kunnen uitgeven tijdens je verblijf in Australië.

2. Overnachten


Overnachtingskosten in Australië zijn afhankelijk van het type accommodatie dat je kiest. Voor een camping variëren de kosten van $25 tot $50 AUD per nacht, wat neerkomt op ongeveer €16.25 tot €32.50. Deze optie is ideaal voor reizigers die van de natuur houden en op zoek zijn naar een budgetvriendelijke verblijfplaats.

Als je de voorkeur geeft aan iets meer comfort en sociale interactie, is een hostel een uitstekende keuze. De kosten voor een bed in een gedeelde kamer in een hostel liggen tussen de $35 en $70 AUD per nacht, wat overeenkomt met €22.75 tot €45.50. Hostels bieden vaak gemeenschappelijke ruimtes en zijn een geweldige plek om andere reizigers te ontmoeten.

Voor degenen die meer privacy en comfort zoeken, is een hotel of appartement een goede optie. De kosten voor deze accommodaties variëren van $100 tot $250 AUD per nacht, oftewel ongeveer €65 tot €162.50. Deze prijsklasse biedt een breed scala aan keuzes, van standaard hotels tot luxueuze appartementen, afhankelijk van je budget en voorkeuren.

3. Vervoer

  • Openbaar vervoer: $20 – $50 AUD per week (€13 – €32.50)
  • Camper/autohuur: $300 – $1000 AUD per week (€195 – €650)

4. Brandstof

  • Kosten: $50 – $150 AUD per week (€32.50 – €97.50)

In Australië kunnen de prijzen voor benzine en diesel verschillen per regio, met name in meer afgelegen gebieden waar brandstof doorgaans duurder is. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het plannen van lange afstandsritten, vooral door de uitgestrekte outback of langs de uitgebreide kustlijnen. Door efficiënt te plannen en wellicht brandstof te besparen waar mogelijk, zoals het kiezen van de meest economische rijroutes, kun je de kosten binnen de perken houden.

5. Activiteiten en Excursies

  • Gemiddelde kosten: $100 – $300 AUD (€65 – €195)


Australië is jouw speeltuin vol avonturen en onvergetelijke ervaringen! Voor de activiteiten en excursies die je reis extra speciaal maken, kun je verwachten tussen de $100 en $300 AUD per week uit te geven, wat neerkomt op ongeveer €65 tot €195. Of je nu wilt snorkelen in het Great Barrier Reef, een zonsondergang bekijken bij Uluru, of surfen langs de Gold Coast, deze kosten variëren afhankelijk van wat je kiest.

Dit is jouw kans om die bucketlist-activiteiten af te vinken en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Dus ga ervoor, verken de wildernis, duik in de diepe blauwe zee of geniet gewoon van een lokale wijnproeverij. Australië wacht op je!

6. Uit eten en Uitgaan

  • Kosten: $50 – $150 AUD per week (€32.50 – €97.50)

Als je in het bruisende Australië bent, is het bijna onmogelijk om niet verleid te worden door de levendige eet- en uitgaanscultuur. Van hippe koffiebars in Melbourne tot zonovergoten strandbars in Sydney, de opties zijn eindeloos. De kosten voor uit eten gaan en uitgaan variëren natuurlijk, maar reken op ongeveer $50 tot $150 AUD per week, wat overeenkomt met zo’n €32.50 tot €97.50.

7. Telefoon en Internet

  • Kosten: $20 – $40 AUD per week (€13 – €26)

In het digitale tijdperk waarin we leven, is het essentieel om ook tijdens je avontuur in Australië verbonden te blijven. Voor slechts $20 tot $40 AUD per week, omgerekend zo’n €13 tot €26, kun je een lokale prepaid simkaart met internet pakken.

Verplichte Kosten Australië

Vliegtickets

  • Kosten: €700 – €2000 retour

Prijzen variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en de luchtvaartmaatschappij.

Visum

  • Toeristenvisum: Gratis voor minder dan 3 maanden
  • Working Holiday Visum: Ongeveer €300

Internationaal Rijbewijs

Kosten: Ongeveer €20

Noodzakelijk voor het huren van een voertuig in Australië.

Reisverzekering

  • Basisverzekering: Vanaf ongeveer €10 per maand

Afhankelijk van de dekking en duur van de reis.

Conclusie

Een reis naar Australië kan qua kosten sterk variëren. Terwijl je met een scherp budget met ongeveer €373.75 per week kunt rondkomen, kunnen de kosten oplopen tot €1144 per week voor een meer comfortabele ervaring. Het is belangrijk om ruimte in je budget te laten voor onvoorziene uitgaven en om ook te sparen voor unieke ervaringen die in je tussenjaar gaat doen! Zo kan je eventueel nog een rondreis door Australië combineren met Nieuw-Zeeland!

Posted by
Elmo

Hallo, Ik ben Elmo. Ik mijn jeugd heb ik al vele landen mogen bezoeken, van een familiebezoek naar Zuid-Afrika, tot een stage bij de voetbalbond van Suriname, van een minor aan een Thaise universiteit tot een werkvakantie in Australië. Als Blog Writer en Fotograaf wil ik locaties blijven ontdekken, culturen willen snuiven en eten blijven proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *