Vakanties voor kinderen


met een verstandelijke beperking of een meervoudige beperking

 

 

Carehouse – Kids at Home

Postbus 92028 | 1090 AA Amsterdam

IJburglaan 434 | 1086 ZJ Amsterdam 

T 088 12 32 660

E info@carehouse.nl

W www.carehouse.nl/ontwikkellijn/kids-at-home

Kids at Home organiseert weekend- en vakantie-activiteiten, logeerweekenden en kampen voor kinderen tussen 5 en 13 jaar met een vorm van autisme, een licht verstandelijke beperking en/of ADHD. Alle activiteiten vinden plaats op Kids at Home vestigingen.

 

Carehouse – Work it Out

Postbus 92028 | 1090 AA Amsterdam

IJburglaan 434 | 1086 ZJ Amsterdam 

T 088 12 32 660

E info@carehouse.nl

W www.carehouse.nl/ontwikkellijn/work-it-out

Work it Out organiseert woon-op-jezelf weekenden en kampen voor kinderen tussen 13 en 18 jaar met een vorm van autisme, een licht verstandelijke beperking en/of ADHD. Tijdens de begeleiding ontwikkelen de kinderen zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

 

Chill4U

Elperstraat 16 | 9443 TL Schoonloo

T 06 39 89 12 77

E info@chill4u.nl

W www.chill4u.nl

Chill4U organiseert dagopvang, weekenden en vakanties voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 20 jaar met een vorm van autisme, een gedragsstoornis of verstandelijke beperking. Deze christelijke organisatie is werkzaam in de regio’s Drenthe, Overijssel en Groningen.

 

Commissie Vakantieweken voor mensen met een beperking

Nieuwsteeg 52 | 4196 AM Tricht

T 06 53 25 12 30 Mevrouw M.A. Heikoop-Gorter

E cvb.gasten.lb@vakantiewekenvbgg.nl

W www.vakantiewekenvbgg.nl

De Vrouwenbond Gereformeerde Gemeenten (VBGG) organiseert in Nederland diverse vakantieweken voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking of een vorm van autisme. Ook zijn er weken voor jongeren met een gedragsbeperking en voor ouderen met een zorgbehoefte of met dementie en hun mantelzorgers. 

 

Dolfijn Vakanties

Monsterseweg 12 | 2291 PB Wateringen

T 0174 29 33 69

E info@dolfijnvakanties.nl

W www.dolfijnvakanties.nl

Begeleide vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Nederland, Europa, verre reizen, bootreizen, wintersport maar ook dagjes uit.

 

Heppie

Joseph Haydnlaan 2 A | 3533 AE Utrecht

T 085 06 53 442

E info@heppie.nl

W www.heppievakanties.nl

Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of sociaal uitgesloten zijn vanwege een gedrags- of ontwikkelingsstoornis als autisme of ADHD. Ook zijn er speciale ouder-kind vakanties waarbij kinderen samen met hun ouder(s) welkom zijn. Naast 1-op-3 begeleiding heeft elke vakantie/weekend ook nog één of twee coördinatoren.

 

Humanitas – Kindervakantieweken

T 020 523 11 00 

E info@humanitas.nl

W www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/

Humanitas organiseert vakantieweken in Nederland voor kinderen van verschillende leeftijden die om medische, (psycho)sociale, lichamelijke en/of financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan. De details variëren per afdeling. Er zijn groepsweken en vakanties bij gastouders. De meeste Kindervakantieweken zijn voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Maar er zijn bijvoorbeeld ook vakantieweken voor jonge mantelzorgers tot 24 jaar.

 

Linita

Postbus 7031 | 2701 AA Zoetermeer

T 06 34 87 44 26

E info@linita.nl

W www.linita.nl

Begeleide vakanties in Nederland en Oostenrijk voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking of een vorm van autisme. Tevens zijn er het hele jaar door logeerweekenden op de Veluwe voor thuiswonende volwassenen en kinderen.

 

MeeReizen

Burenweg 6 | 7621 GX Borne

T 074 255 96 30

E info@mee-reizen.nl

W www.mee-reizen.nl

MeeReizen organiseert dagtochten, weekendtrips en vakanties in binnen- en buitenland voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

 

Mirjam Roedolf

Brinkstraat 5 | 7852 TC Wezup

T 06 20 94 69 03

E info@mirjamroedolf.nl

W www.mirjamroedolf.nl

Mirjam Roedolf organiseert een speciale reis naar de Rode Zee in Egypte om aldaar te kunnen zwemmen met dolfijnen. Deze reis is voor mensen van 12 jaar en ouder met een lichte verstandelijke beperking, Down Syndroom of autisme, uit Nederland en België.

 

Poldermaat begeleide vakanties met Schik, Stichting

De Tjonger 22 | 8253 PZ Dronten

T 06 44 00 43 21

E info@vakantiesmetbegeleiding.nl

W www.vakantiesmetbegeleiding.nl

Stichting Poldermaat begeleide vakanties met Schik richt zich op mensen vanaf 16 jaar die een verstandelijke en/of meervoudige beperking hebben. Het reisaanbod bestaat uit minibus-, vaar-, vliegvakanties, zomerkampen en meer in binnen- en buitenland. Tevens zijn er rustig aan reizen, zorgreizen (geschikt voor deelnemers met een meervoudige beperking en voor rolstoelgebonden deelnemers) en reizen op maat.

 

Roos, Stichting

Leidsevaart 16 | 2161 AS Lisse

T 06 22 64 68 25

E info@stichting-roos.nl

W www.stichting-roos.nl

De Roos vakantieweken zijn voor kinderen van 8 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. Per vakantieweek kunnen maximaal tien deelnemers mee, met een gevarieerd programma afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers. Knutselen, spelletjes en sportieve activiteiten zijn een vast onderdeel. De vakantieweken vinden plaats op twee locaties, bij Het Lorkenbos in Otterlo (Gelderland) en bij ’t Volderke in Dongen (Brabant).

  

SailWise

Postbus 157 | 1600 AD Enkhuizen

Bierkade 1 | 1601 KR Enkhuizen

T 0228 35 07 56

E boekingen@sailwise.nl | info@sailwise.nl

W www.sailwise.nl

SailWise biedt verschillende meerdaagse actieve watersportvakanties voor mensen vanaf 16 jaar met een beperking. Er zijn watersportvakanties op individueel niveau en in groepsverband op de volgende volledig aangepaste en toegankelijke accommodaties; de klipper Lutgerdina, de catamaran Beatrix, watersportcentrum It Sailhûs en watersporteiland Robinson Crusoe.

 

Stavast, Stichting

Loo 36 A | 5388 SB Nistelrode

T 06 18 21 71 52 | 06 20 90 32 02

E info@stavast.nu

W www.stavast.nu

Stichting Stavast organiseert logeerweekenden en vakanties voor kinderen en (jong)volwassenen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Stavast is persoonlijk en kleinschalig. De weekenden/vakanties zijn bedoeld om de zelfredzaamheid van de kinderen en jongeren te vergroten.

 

Stichting SAAR – Vakantiemidweken

Burgemeester Vugslaan 3 | 5056 AL Berkel-Enschot

T 06 504 183 17

info@stichtingsaar.nl

W www.stichtingsaar.nl

Stichting SAAR Foundation is opgericht door (groot)ouders van kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Een van de respijtzorg acties waarmee ze andere (groot)ouders helpen, zijn de vakantiemidweken voor kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, op basis van PGB. Professionele begeleiders helpen samen met vrijwilligers bij de realisatie van een paar vakantiedagen.

 

Suzy met de vlecht – Vakantieweken

T 06 37 01 08 36

E info@suzymetdevlecht.nl | f.trommar@meshulpverlening.nl

W www.facebook.com/Suzy-met-de-vlecht

Deze Den Haagse organisatie biedt in samenwerking met Mise en Scene hulpverlening vakantieweken aan in de Veluwe en Noord-Brabant voor jongeren/jongvolwassenen met een verstandelijke beperking vanaf ongeveer 12 jaar. Er is ruimte voor maximaal zes deelnemers en het niveau van de groep is gevarieerd, al dienen jongeren enigszins zelfstandig te zijn op gebied van ADL (verbale ondersteuning bij aankleden en douchen en helpen met bijvoorbeeld haren wassen zijn geen probleem). De begeleiding voor de vakantieweek kan betaald worden uit het PGB.

 

Vakanties dit Koningskind, Stichting

Postbus 85275 | 3508 AG Utrecht

T 030 236 37 80

E vakanties@ditkoningskind.nl

W www.vakantiesditkoningskind.nl

Gereformeerde organisatie die vakanties in binnen- en buitenland organiseert voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Voor kinderen onder de 16 jaar met een verstandelijke beperking is er een speciale kindervakantie.

 

VOOR ELKAAR vakantieweken

gasten.vg@voorelkaarvakantieweken

gasten.al@voorelkaarvakantieweken.nl

www.voorelkaarvakantieweken.nl

De 'VOOR ELKAAR vakantieweken' organiseert binnen Nederland vakantieweken. Deze vakantieweken zijn voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een vorm van autisme, voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en voor alleengaanden. Alles wordt georganiseerd vanuit diaconaal oogpunt, de vakantieweken hebben een christelijke identiteit.

 

Wielewaal, Stichting

Regentesselaan 20-26 | 1217 EG Hilversum

T 088 122 44 00

E info@wielewaal.nl

W www.wielewaal.nl

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang, logeerweekenden en groepsvakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Er zijn vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS vanaf 6 jaar. De activiteiten worden begeleid door een begeleidingsteam bestaande uit een ervaren reisleider, vrijwilligers en indien nodig een verpleegkundige. Wielewaal heeft een WTZi-beschikking. Een deel van de vakantiekosten kan daarom vaak betaald worden vanuit de indicatie van de deelnemer (zowel PGB als Zorg in Natura). 

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 27 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor gezinnen met kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor álle kinderen, dus ook de broertjes en zusjes. Daarnaast organiseert Wigwam speciale Survival- en Jongerenweken: vakanties voor jongeren met een beperking, zónder hun ouders.

 

X-tra Outdoor

Hoge Graaf 60 | 5371 DB Ravenstein

T 0486 47 34 10

E info@xtraoutdoor.nl

W www.xtraoutdoor.nl

Weekend en vakantieopvang en sportieve vakanties in Nederland en Europa. Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 7 tot 30 jaar met een verstandelijke beperking, ADHD, ADD, PDD-MOS of psychische problemen. X-Tra Outdoor biedt ook vakanties op maat aan.

 

YMCA – Y Specials

Soestdijkerweg 10 B | 3734 MH Den Dolder
T 035 666 87 77
E info@ycamps.nl
W www.yspecials.nl
Y Specials organiseert een vakantie voor kinderen en jongeren met een meervoudig complexe handicap. In een vakantiewoning in Brabant wordt de deelnemer aan een vrijwilliger gekoppeld die de hele week bij de deelnemer blijft. Gediplomeerde verpleegkundigen zorgen voor de juiste medische zorg. Ouders waarvan het kind thuis woont, worden zo even een weekje ontlast.