Vakanties voor kinderen


met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte

 

 

BOSK Winterweek

boskwinterweek@gmail.com

www.boskwinterweek.nl

Elk jaar organiseert stichting BOSK Winterweek twee aangepaste vakantieweken naar Oostenrijk. De reis is geschikt voor gezinnen en (jong) volwassenen. Je kunt alleen mee, maar ook met een vriend(in) of familielid. De Winterweek was vroeger voor leden van de BOSK maar nu open toegankelijk voor een ieder. Tevens organiseert CP Nederland een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese en een marktplaats met open vraag en aanbod.

 

Commissie Vakantieweken voor mensen met een beperking

Nieuwsteeg 52 | 4196 AM Tricht

T 06 53 25 12 30 Mevrouw M.A. Heikoop-Gorter

E cvb.gasten.lb@vakantiewekenvbgg.nl

W www.vakantiewekenvbgg.nl

De Vrouwenbond Gereformeerde Gemeenten (VBGG) organiseert in Nederland diverse vakantieweken voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking of een vorm van autisme. Ook zijn er weken voor jongeren met een gedragsbeperking en voor ouderen met een zorgbehoefte of met dementie en hun mantelzorgers. 

 

Humanitas – Kindervakantieweken

T 020 523 11 00 

E info@humanitas.nl

W www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/

Humanitas organiseert vakantieweken in Nederland voor kinderen van verschillende leeftijden die om medische, (psycho)sociale, lichamelijke en/of financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan. De details variëren per afdeling. Er zijn groepsweken en vakanties bij gastouders. De meeste Kindervakantieweken zijn voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Maar er zijn bijvoorbeeld ook vakantieweken voor jonge mantelzorgers tot 24 jaar. 

 

Kinderoncologische Vakantiekampen, Stichting / SKOV

Boterberg 10 | 3825RD Amersfoort

T 030 549 38 93

E info@skov.org

W www.skov.org

De stichting Kinderoncologische Vakantiekampen organiseert vakantiekampen en dagtochten voor kinderen en jongeren die kanker hebben of gehad hebben. Alle vakantiekampen en activiteiten worden kostenloos aangeboden. De stichting is op de hoogte van de medische ontwikkelingen van de kinderen door directe contactpersonen in de ziekenhuizen.

 

OKAY-jongerenreizen

Postbus 51060 | 1007 EB Amsterdam

T 0299 47 24 89 | 06 50 62 67 44

E info@okay-jongerenreizen.nl

W www.okay-jongerenreizen.nl

OKAY-jongerenreizen, onderdeel van Stichting Okay, organiseert voor jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, autisme of gedragsstoornis logeerweekenden en vakantieweken. Elk tweede weekend van de maand een logeerweekend en alle schoolvakanties een vakantieweek in Nederland en België. Activiteiten die ze ondernemen zijn o.a. disco bezoek, zwembad, stedentrips en meer.

 

Peter Pan Vakantieclub

Piet Guilonardweg 15 | 1117 Schiphol

T 06 54 75 38 60

E communicatie@peterpanvakantieclub.nl

W www.peterpanvakantieclub.nl

Reizen voor een selecte groep kinderen tussen 13 en 22 jaar die een chronische of terminale ziekte hebben.

 

Poldermaat begeleide vakanties met Schik, Stichting

De Tjonger 22 | 8253 PZ Dronten

T 06 44 00 43 21

E info@vakantiesmetbegeleiding.nl

W www.vakantiesmetbegeleiding.nl

Stichting Poldermaat begeleide vakanties met Schik richt zich op mensen vanaf 16 jaar die een verstandelijke en/of meervoudige beperking hebben. Het reisaanbod bestaat uit minibus-, vaar-, vliegvakanties, zomerkampen en meer in binnen- en buitenland. Tevens zijn er rustig aan reizen, zorgreizen (geschikt voor deelnemers met een meervoudige beperking en voor rolstoelgebonden deelnemers) en reizen op maat .

 

SailWise

Postbus 157 | 1600 AD Enkhuizen

Bierkade 1 | 1601 KR Enkhuizen

T 0228 35 07 56

E boekingen@sailwise.nl | info@sailwise.nl

W www.sailwise.nl

SailWise biedt verschillende meerdaagse actieve watersportvakanties voor mensen vanaf 16 jaar met een beperking. Er zijn watersportvakanties op individueel niveau en in groepsverband op de volgende volledig aangepaste en toegankelijke accommodaties; de klipper Lutgerdina, de catamaran Beatrix, watersportcentrum It Sailhûs en watersporteiland Robinson Crusoe.

 

Sjaak Pach Stichting

Wierbalg 1748 | 1788 TX Julianadorp

T 020 683 40 55

E penningmeesterpachstichting@ziggo.nl

W www.sjaakpach.nl

Vaarvakanties voor jongeren met een lichamelijke beperking van 8 tot 25 jaar die rolstoelgebonden zijn.

 

SJOK – Stichting Jongeren op Kamp

Harriët Freezersingel 44 | 2331 SC Leiden

E sjokvakantie@gmail.com

W www.sjok.tk

Vakantieweken voor jongeren met een lichamelijke beperking. Er is een kennismakingsdag voor deelnemers en vrijwilligers, waar ouders en naasten ook vragen kunnen stellen. Ook is er een reüniedag, waar iedereen kan napraten over de vakantieweken.

 

Ski-Uniek

Rietgras 81 | 2498 EH Den Haag

T 06 41 18 43 36

E info@ski-uniek.nl

W www.ski-uniek.nl

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en -reizen organiseert voor mensen met een lichamelijke handicap. In het winterseizoen organiseren zij indoor skilessen in SnowWorld Zoetermeer. Ook in maart is er een wintersportreis, waar je met (valide) partner, gezin en/of vrienden aan kunt deelnemen

 

Stoer Winterweken, Stichting

Renbaanstraat 26 | 8391 BN Noordwolde

T 06 12 69 49 34

E willemijn.stoerwinterweken@gmail.com

W www.stoerwinterweken.nl

StoerWinterWeken heeft als doel het organiseren van winterweken en wintersportevenementen voor jongeren met een motorische beperking. Er is een kamp waaraan alleen via scholen (school-kamp) ingeschreven kan worden en een kamp waar jongeren met een motorische beperking individueel op in kunnen schrijven (ski-kamp).

 

VGW – Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Lasserstraat 192 | 2321 PV Leiden

T 071 512 59 87

E info@vgw-online.nl

W www.vgw-online.nl

Organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen met een lichamelijke beperking met daarnaast skilessen in Huizen en Zoetermeer. Voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, jongeren van 16 t/m 27 jaar, voor zittende volwassenen en voor staande volwassenen. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italie voor jongeren met een lichamelijke beperking van 16 t/m 27 jaar.

 

VOOR ELKAAR vakantieweken

gasten.lg@voorelkaarvakantieweken.nl

gasten.al@voorelkaarvakantieweken.nl

www.voorelkaarvakantieweken.nl

De 'VOOR ELKAAR vakantieweken' organiseert binnen Nederland vakantieweken. Deze vakantieweken zijn voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een vorm van autisme, voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en voor alleengaanden. Alles wordt georganiseerd vanuit diaconaal oogpunt, de vakantieweken hebben een christelijke identiteit.

 

Wielewaal, Stichting

Regentesselaan 20-26 | 1217 EG Hilversum

T 088 122 44 00

E info@wielewaal.nl

W www.wielewaal.nl

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang, logeerweekenden en groepsvakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Er zijn vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS vanaf 6 jaar. De activiteiten worden begeleid door een begeleidingsteam bestaande uit een ervaren reisleider, vrijwilligers en indien nodig een verpleegkundige. Wielewaal heeft een WTZi-beschikking. Een deel van de vakantiekosten kan daarom vaak betaald worden vanuit de indicatie van de deelnemer (zowel PGB als Zorg in Natura). 

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 27 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor gezinnen met kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor álle kinderen, dus ook de broertjes en zusjes. Daarnaast organiseert Wigwam speciale Survival- en Jongerenweken: vakanties voor jongeren met een beperking, zónder hun ouders.

 

YMCA – Y Specials

Soestdijkerweg 10 B | 3734 MH Den Dolder

T 035 666 87 77

E info@ycamps.nl

W www.yspecials.nl

Y Specials organiseert een vakantie voor kinderen en jongeren met een meervoudig complexe handicap. In een vakantiewoning in Brabant wordt de deelnemer aan een vrijwilliger gekoppeld die de hele week bij de deelnemer blijft. Gediplomeerde verpleegkundigen zorgen voor de juiste medische zorg. Ouders waarvan het kind thuis woont, worden zo even een weekje ontlast.