Gezinsvakanties


voor gezinnen met gezinslid/leden met een beperking

 


Autstede, Stichting (vorm van autisme)

Holterweg 48 | 7245 SC Laren

E info@autstede.nl

W www.autstede.nl

Stichting Autstede organiseert gezinsweekenden in Nederland voor gezinnen met kinderen van 5 tot 17 jaar met een vorm van autisme of ADHD (IQ hoger dan 70). Kinderen, met en zonder diagnose, hebben allemaal hetzelfde programma. De meeste activiteiten doen we als hele groep onder begeleiding van je eigen begeleider. Ook voor de ouders wordt gezorgd.

 

Bijzondere Vakanties

Postbus 264 | 3940 AG Doorn

Driebergsestraatweg 50 | 3941 ZX Doorn

T 0343 74 58 95

E info@bijzonderevakanties.nl

W www.bijzonderevakanties.nl

Bijzondere Vakanties is ontstaan uit een samenwerking tussen Platform Bijzondere Vakanties, Hotel IJsselvliedt en Hetvakantiebureau.nl. Het doel is een groot deel van de vakantieweken van het Rode Kruis voor de vakantiegasten te continueren in Hotel IJsselvliedt in Gelderland en Hotel De Heerenhof in Limburg. Ze bieden seniorenvakanties voor senioren die geen of weinig zorg nodig hebben en zorgvakanties voor diverse doelgroepen zoals: gezinnen, mensen tussen de 25 en 50 met een beperking en mensen met een meervoudige handicap.

 

BOSK Winterweek

boskwinterweek@gmail.com

www.boskwinterweek.nl

Elk jaar organiseert stichting BOSK Winterweek twee aangepaste vakantieweken naar Oostenrijk. De reis is geschikt voor gezinnen en (jong) volwassenen. Je kunt alleen mee, maar ook met een vriend(in) of familielid. De Winterweek was vroeger voor leden van de BOSK maar nu open toegankelijk voor een ieder. Tevens organiseert CP Nederland een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese en een marktplaats met open vraag en aanbod.

 

Familia ESTÁ (Spanje)

Camino Cerro Negro buzon no.1 | 18418 Tijola Órgiva, Granada

T 0034 699 04 08 67

E info@familiaesta.org

W www.familiaesta.org

Familia ESTÁ biedt een vakantieplek voor families en familieleden met of zonder speciale behoeften. Je kunt bij hun terecht voor vakantie en therapie en van alles daartussenin, met ondersteuning op maat. Er zijn twee appartementen, twee camperplekken en een caravanunit aanwezig, met plek voor maximaal zestien personen. Ook zijn er natuurlijke zwembaden, een speelzaal, een omheinde speelweide en een bar.

 

Gaandeweg, Stichting (lichamelijke beperking)

Stenograaf 1 | 6921 EX Duiven

T 06 42 15 73 77

E info@gaandeweg.nl

W www.gaandeweg.nl

Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties in Nederland voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden. Ze beschikken over eigen luxe bungalows verspreid door Nederland. Daarnaast hebben ze afspraken met diverse bungalowparken in het land.

 

Hakuna Matata Holidays (verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Sitaria 24006 | Finiki-Methoni, Messinia, Griekenland

T 0030 69 70 44 36 65

E info@hakunamatataholidays.nl

W www.hakunamatataholidays.nl

Hakuna Matata Holidays is gericht op gezinnen met kinderen in kwetsbare posities, zoals een stoornis, beperking, (hoog)begaafdheid of een achterstand. Een kleinschalige vakantieplek in Griekenland met woonwagens in een prikkelarme olijfboomgaard en met de nodige voorzieningen voor zes personen. Tevens is er een oppasservice beschikbaar. Op het terrein is verder een zwembad met apart peuterbadje, een moestuin en boerderijdieren. Er zijn diverse activiteiten, zoals schilderen, (boom)hutten bouwen, koken en meer.

 

Handicamp Outdoor (lichamelijke beperking)

Bedrijvenweg 25 | 7442 CX Nijverdal

T 0548 61 88 90

E wensreizen@handicampoutdoor.nl

W www.handicampoutdoor.nl

Handicamp Outdoor organiseert campervakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, tussen 18 en 40 jaar. Ze reizen en verblijven in een reuzencamper, die plaats biedt aan vier gasten en vijf vrijwilligers. Daarnaast organiseren ze op aanvraag reizen op maat voor gezinnen en groepen. Bij Handicamp Outdoor kunt u een VW-bus te huren, geheel aangepast op vervoer van rolstoelers. Handicamp Outdoor is onderdeel van Stichting Handicamp Overijssel.

 

Heppie (licht verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Patrijslaan 9 | 5731 XN Mierlo

T 0900 123 26 27

E info@heppie.nl

W www.heppievakanties.nl

Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of sociaal uitgesloten zijn vanwege een gedrags- of ontwikkelingsstoornis als autisme of ADHD. Ook zijn er speciale ouder-kind vakanties waarbij kinderen samen met hun ouder(s) welkom zijn. 

 

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging / NVSV (lichamelijke beperking)

Papenstraat 21 | 2611 JB Delft

T 06 24 21 79 61

E secretariaat@nvsv.nl

W www.nvsv.nl

De NVSV organiseert wintervakanties voor blinde of slechtziende volwassenen. Deelnemers met een visuele beperking kunnen met een begeleider de alpine ski- of langlauf sport beoefenen. Daarnaast wordt er voor gezinnen met visueel beperkte kinderen en/ of ouders een aparte wintersportvakantie georganiseerd. De reisgids is te raadplegen via de website. De gedrukte versie is te verkrijgen via het secretariaat.

 

Picture Vakanties (alle beperkingen)

Vosjacht 4 | 8355 CM Giethoorn

T 06 46 32 67 02

E info@picturevakanties.nl

W www.picturevakanties.nl

Geeft een overzicht van vakantiemogelijkheden in Nederland, Europa en daarbuiten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte en senioren. Ook gezinsvakanties. Adviseren ook over welke vakantiemogelijkheden passen bij welke wensen.

 

ResetT (vorm van autisme)

Heerveldstraat 8 | 3510 Kermt, België

T +32 472 13 60 18

E welkom@resett.be

W www.resett.be

Prikkelvrije avontuurlijke tochten en time-outtochten op maat voor normaal en hoogbegaafde (gezinnen met) jongeren en volwassenen met (kenmerken van) ASS, AD(H)D, HSP en psychische kwetsbaarheden. De individuele begeleiding begint reeds voor vertrek en zet zich verder tot na de reis. In groepjes van maximaal acht deelnemers en onder begeleiding van een (auti)coach, vrijwilliger, lokale gids, kok en dierendrijvers gaan de deelnemers op pad in de Marokkaanse natuur. Ook organiseren hetzelfde programma voor ‘ouders/partners van’, zodat je als ouder/partner ook kan bijtanken.

 

Sahara Travel (lichamelijke beperking)

Dokter van Deenweg 108 | 8025 BK Zwolle

T 038 420 28 69

E info@saharatravel.nl

W www.saharatravel.nl

Rondreizen en Maatwerkreizen voor volwassenen met een lichamelijke beperking en voor gezinnen met kinderen met een lichamelijke beperking. Marokko, Egypte, Jordanie, Israël en meerdere landen.

 

See You (vorm van autisme)

Stationsplein 5 | 5121 EA Rijen

T 0161 23 43 78

E info@seeyouatseeyou.nl | info@seeyouzorg.nl

W www.seeyouzorg.nl

Begeleide gezinsvakanties voor gezinnen met kinderen met een psychiatrische stoornis, autisme, tourette en/of leer- of gedragsproblematiek. Vakanties van See You Zorg hebben tot nu toe plaatsgevonden in Andalusië, Kreta, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De kinderen worden onderverdeeld in groepjes van ten hoogste vijf kinderen.

 

Ski-Uniek (lichamelijke beperking)

Rietgras 81 | 2498 EH Den Haag

T 06 41 18 43 36

E info@ski-uniek.nl

W www.ski-uniek.nl

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en -reizen organiseert voor mensen met een lichamelijke handicap. In het winterseizoen organiseren zij indoor skilessen in SnowWorld Zoetermeer. Ook in maart is er een wintersportreis, waar je met (valide) partner, gezin en/of vrienden aan kunt deelnemen.

 

SVP Stichting Vakantie Project CF-gezinnen (Cystic Fibrosis) (lichamelijke beperking)

Jan Steenstraat 31 | 7141 XH Groenlo

E secretariaat@stichtingsvp.nl

W www.stichtingsvp.nl

De Stichting Vakantie Project CF-gezinnen organiseert jaarlijks een vakantiereis voor CF-patiënten en gezinnen met CF-patiënten. De vakanties zijn naar een gebied waar het klimaat gunstig is voor mensen met de longaandoening CF. De eigen bijdrage van de deelnemers wordt naar draagkracht vastgesteld, zodat iedereen in principe mee kan.

 

Vakantie bij Marissa, Vakantiecentrum (verstandelijke beperking)

Calle la Boquera 100 | Macisvenda, 30648 Murcia, Spanje

T 06 55 01 19 34

E info@vakantiebijmarissa.com

W www.vakantiebijmarissa.com

Marissa die zelf een verstandelijke beperking heeft biedt samen met haar ouders individuele vakanties aan voor mensen met een verstandelijke beperking in de eigen accommodatie in Spanje. De vakantie is inclusief volpension en persoonlijke begeleiding en je beschikt over een kamer met hemelbed en een eigen badkamer. Als je samen met je gezin komt is de vakantie inclusief logies en hebben jullie de beschikking over een zespersoons appartement. Vakantiecentrum Vakantie bij Marissa heeft één appartement, een zwembad, fruitbomen en een grote groentetuin met twee kassen. Kijk ook op www.facebook.com/vakantiebijmarissa

 

VGW / Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (lichamelijke beperking)

Lasserstraat 192 | 2321 PV Leiden

T 071 512 59 87

E info@vgw-online.nl

W www.vgw-online.nl

Organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen met een lichamelijke beperking met daarnaast skilessen in Huizen en Zoetermeer. Voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, jongeren van 16 t/m 27 jaar, voor zittende volwassenen en voor staande volwassenen. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italië voor jongeren van 16 t/m 27 jaar. 

 

Wauw speciaal voor jou

Oranjestraat 22 | 5802 BH Venray

Bergweg 10 | 5201 EG Venray 

T 06 30 38 24 68

E info@wauwspeciaalvoorjou.nl

W www.wauwspeciaalvoorjou.nl

Wauw is een zorgorganisatie die zich richt op kinderen en jongeren met een (bijzondere) hulpvraag. Er vinden wekelijks activiteiten plaats waarbij er naschoolse dagopvang, logeeropvang, vakantieopvang en weekendopvang geboden wordt. Ook is er Villa Wauw, een vakantieplek in Bulgarije speciaal voor gezinnen met kinderen met een bijzondere hulpvraag. Het huis staat midden in een grote tuin, met daarachter nog een gebouw met drie appartementen. Er is ook een zwembad, terras en diverse mogelijkheden om te spelen. Is ook geschikt voor (begeleide) groepsvakantie, grote gezinnen en 65-plus. Het is mogelijk om zorg, begeleiding en activiteiten volgens het Wauw-concept te boeken.

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 27 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor gezinnen met kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor álle kinderen, dus ook de broertjes en zusjes. Daarnaast organiseert Wigwam speciale Survival- en Jongerenweken: vakanties voor jongeren met een beperking, zónder hun ouders.