Toegankelijkheid


Op vakantie met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte


 

Checklisten

MEE heeft checklisten gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. U kunt deze gebruiken om helder te krijgen welke aanpassingen u nodig hebt bij de keuze van een geschikte accommodatie of vervoer.


 

A tot Z reizen

T 06 57 89 68 25 (Petra)

T 06 24 69 49 79 (Annemarie)

www.atotzreizen.nl

Ze organiseren cruises, groepsreizen (maximaal acht personen) en maatwerkreizen voor mensen die zorg en/of begeleiding nodig hebben, in binnen- en buitenland. Daarnaast geven zij zoveel mogelijk informatie en tips op over reizen, de toegankelijkheid van steden en waar je zoal op moet letten als je met een rolstoel op vakantie gaat.

 

Accessible Travel News

Vaartstraat 247 | 1075 RM Amsterdam

T 020 673 19 03

E info@accessibletravel.online

W www.accessibletravel.online

Website in het Engels met wereldwijde informatie over de toegankelijkheid van hotels.

 

Barcelona-Enabled

T 034 6 85 05 26 28 

E mirjam@barcelona-enabled.com

W www.barcelona-enabled.com/nl

Barcelona Enabled begeleidt rolstoelgebruikers om toegankelijke vakanties in Barcelona te boeken en te beleven. Ze helpen met het organiseren van rolstoeltoegankelijke accommodatie, vervoer naar de luchthaven met een aangepast voertuig, verhuur van mobiliteitshulpmiddelen, tours met een gids door de stad en meer.

 

Eelke Droomt

E info@eelkedroomt.nl

W www.eelkedroomt.nl

Een overzicht van toegankelijke hotels en bed & breakfasts in Nederland. Reisblogster Eelke zit zelf in een rolstoel, veel accommodaties heeft zij zelf bezocht. Op haar blog schrijft ze ook over haar buitenlandse avonturen. Met praktische informatie en foto's over de rolstoeltoegankelijkheid..  

 

Gewoonweg.nl

Postbus 271 | 5000 AG Tilburg

T 013 544 14 40

W www.gewoonweg.nl

Op deze website vindt u informatie over de toegankelijkheid van gebouwen, voorzieningen, attractieparken en evenementen in de provincie Noord-Brabant. Gewoonweg.nl is een initiatief van Zet.

 

Kenniscentrum Groen & Handicap / Natuur Zonder Drempels

Landkaartje 211 | 4904 ZR Oosterhout 

T 06 53 42 57 08 

E info@natuurzonderdrempels.nl

W www.natuurzonderdrempels.nl

Informatie over toegankelijk landschappen, natuur en openbare recreatiegebieden in Nederland. Iedereen kan zijn of haar ervaringen met de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Nederlandse natuurgebieden delen.

 

Menorca Scootmobiel Verhuur

T 0034 633522663

E info@mobilityscootersmenorca.com

W www.menorcascootmobielverhuur.nl

Scootmobiel verhuur in Minorca, een eiland ten oosten van Spanje. Ook staat er op de website informatie over de toegankelijke bezienswaardigheden, attracties en hotels van het eiland. De medewerkers praten Nederlands.

 

Ongehinderd

Bogert 31-10 | 5612 LX Eindhoven

T 040 780 33 33

E info@ongehinderd.nl

W www.ongehinderd.nl

Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Door het keuringsteam worden locaties getoetst in opdracht van gemeenten en bedrijven. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen.

 

Sicily Accessible

Viale Giuseppe Laino 5 | 95126 Catania, Sicilië

T +39 339 600 60 96 / +39 335 83 78 361

E presidente@fondazioneamato.it

W www.siciliaccessibile.it

De website vertoont de toegankelijkheid van toerisme plekken en hotels in Sicilië en Italië. Kijk linksboven om de tekst te vertalen naar Engels of Nederlands.

 

Texel.net

Emmalaan 66 | 1791 AV Den Burg

T 0222 31 47 41

E info@texel.net

W www.texel.net

Website van VVV Texel met informatie over aanpassingen van diverse accommodaties, vervoer van en op het eiland, welke gezondheidszorg u kunt verwachten en wat u kunt beleven.

 

Toegankelijk Groningen

Schweitzerlaan 4 | 9728NP Groningen

T 050 571 39 99

info@zavie.nl

W www.toegankelijk-groningen.nl

De werkgroep Toegankelijkheid van de stichting ZaVie die zich hiermee bezig houdt, wordt ondersteund door Zorgbelang Groningen. Op deze website zijn gegevens te vinden over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van vele gebouwen in de provincie Groningen. Te denken valt aan gegevens t.a.v. mobiliteitsbeperking, hoorbeperking en zichtbeperking.

 

Toegankelijk op reis

E post@toegankelijkopreis.be

W www.toegankelijkopreis.be

Website met tips en reisverslagen van reizigers met een beperking over toegankelijk reizen, in binnen- en buitenland. Iedereen kan zijn eigen ervaringen op deze site plaatsen. 

 

Toerisme Vlaanderen & Brussel / Visit Flanders – Toegankelijkheid

Koninginnegracht 86 | 2514 AJ Den Haag

T +31 (0) 70 416 81 10

E info@toerismevlaanderen.nl

W www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid

Toerisme Vlaanderen toont hier informatie over toegankelijke accommodaties in Vlaanderen en Brussel, zoals campings, vakantiecentra, hostels en meer. De website biedt ook een overzicht van reisbureaus en organisaties die georganiseerde reizen aanbieden voor mensen die extra noden of wensen hebben op vakantie. Kijk voor brochures op www.visitflanders.com/nl/brochures.

 

Uitmetkorting.nl – Toegankelijkheid van pretparken, dierentuinen en musea

Atoomweg 50 | 3542 AB Utrecht

T +31 (0)30 82 009 89

E redactie@uitmetkorting.nl

W www.uitmetkorting.nl/informatie/toegankelijkheid

Uitmetkorting.nl is een website met tips over hoe en waar je uit kan gaan met korting. Naast deze bespaartips heeft de site een lijst van de toegankelijkheid van pretparken, dierentuinen en musea in Nederland.

 

Wellnesscentrum Nederland – Rolstoelvriendelijke sauna’s

maarten.lagerweij1@gmail.com

W www.wellnesscentrumnederland.nl/rolstoelvriendelijkheid-saunas-nederland/

Wellnesscentrum Nederland houdt een lijst bij van alle sauna’s in Nederland en vermeldt welke rolstoelvriendelijk zijn, welke beperkt rolstoelvriendelijk zijn en welke ontoegankelijk zijn voor rolstoelers.