Advies


Organisaties waar u terecht kunt voor advies en begeleiding

 

 

MEE biedt informatie en advies over vakantiemogelijkheden voor mensen met een beperking.
Een aantal MEE-organisaties hebben ook informatie over vakantiemogelijkheden in hun eigen regio. De dichtstbijzijnde MEE-organisatie vindt u via deze link op de website van MEE NL. U kunt ook bellen met 0900 999 88 88 (lokaal tarief).

 

 

Accessible Travel Platform

T 06 17 61 63 67

E accessibletravelplatform@gmail.com

W www.accessibletravelplatform.com

Accessible Travel Platform is opgericht door Pascal en Jonge, met als doel om reizigers met een beperking zo makkelijk en transparant mogelijk direct in contact te brengen met passende reisorganisaties, zonder commissie hiervoor te vragen. Op het platform kan je reisorganisaties uit elke hoek van de wereld vinden.

 

Autentiek

Oudeveen 63 | 3905 WD Veenendaal

T 0318 52 26 29 | 06 44 02 89 83

E zorg@autentiek.nl

W www.autentiek.nl

Autentiek biedt hulpverlening aan mensen met autisme vanuit christenlijke levensvisie. Een van hun diensten is om begeleiding op vakantie te bieden aan kinderen en volwassenen met autisme.

 

Barcelona-Enabled

T 034 6 85 05 26 28 

info@barcelona-enabled.com  

W www.barcelona-enabled.com/nl

Barcelona Enabled begeleidt rolstoelgebruikers om toegankelijke vakanties in Barcelona te boeken en te beleven. Ze helpen met het organiseren van rolstoeltoegankelijke accommodatie, vervoer naar de luchthaven met een aangepast voertuig, verhuur van mobiliteitshulpmiddelen, tours met een gids door de stad en meer.

 

Best Places in Catalonia (BPiC)

T +34 620 19 84 07

E bestplacesincatalonia@gmail.com

W www.bestplacesincatalonia.com/toegankelijk-toerisme/

Best Places in Catalonia maakt persoonlijke en toegankelijke reisplannen voor ouderen en mensen met een beperking naar Catalonië, een gemeenschap in het noordoosten van Spanje. Ook maken ze gepersonaliseerde reizen voor bedrijven, stichtingen en verenigingen die zich richten op toegankelijke vakanties. De oprichter Laia Mataro en haar partner spreken Nederlands.

 

Buitengewoon Reizen

Diezerkade 3 | 8021 CW Zwolle

T 038 455 70 30

E info@buitengewoonreizen.nl

W www.buitengewoonreizen.nl

Organiseert individuele reizen voor mensen met een mobiliteitsbeperking over de hele wereld. Allerlei accommodaties, campings, cruises, safari’s en meer zijn mogelijk. De organisatie vraagt alle benodigdheden aan, zoals het reserveren van aangepaste accommodaties, rolstoelaangepaste transfers, leveren van hulpmiddelen, zorg, autohuur en verzekeringen.

 

Comfortzorg

Burgemeester Kuperusplein 144 | 8442 CJ Heerenveen

T 0513 43 77 64 

E info@comfortzorg.nl

W www.comfortzorg.nl

Comfortzorg biedt verpleging, verzorging en begeleiding op uw vakantieadres of logeeradres in Nederland en ook daarbuiten. Via Comfortzorg is het mogelijk om alle benodigde hulpmiddelen te laten bezorgen op uw vakantieadres. 

 

Handicamp, Stichting

H.P. van der Poellaan 41 | 2375 XD Rijpwetering

T 06 10 474 959

E info@handicamp.nl

W www.handicamp.nl

Doelstelling van Stichting Handicamp is het kamperen voor mensen met een handicap te bevorderen door het uitwisselen van kampeerervaringen en informatie geven over verschillende (praktische) oplossingen. Dit word onder andere gedaan via het kamperweekend, elk jaar op een andere plek in Nederland en met een open dag voor iedereen.

 

Naturist met beperking

T 0512 51 93 01

E gehandicapt@live.nl

W www.naturistmetbeperking.wordpress.com

Op deze website vindt u advies en informatie over vakanties voor naturisten met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook zijn er vrijwilligers beschikbaar om u te begeleiden tijdens de vakanties.

 

NBAV / Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties

Bataaf 11 | 6661 SL Elst (Gelderland)

T 06 40 40 86 00

E info@nbav.nl

W www.nbav.nl

De NBAV waakt over de kwaliteit van reizen of accommodaties voor mensen met een functiebeperking. Ook geven ze de Blauwe Gids uit, met aangepaste vakanties en accommodaties van gespecialiseerde reisorganisaties.

 

P-Reizen

Grotmolen 7 | 1703 TA Heerhugowaard

T 072 57 10 124

E info@p-reizen.nl

W www.p-reizen.nl

Individuele vakantiebegeleiding voor mensen met een beperking. De cliënt bepaalt waar hij of zij naartoe gaat en voor hoe lang. Ook begeleiding bij dagjes uit.

 

Picture Vakanties

Vossejacht 4 | 8355 CM Giethoorn

T 06 46 32 67 02

E info@picturevakanties.nl

W www.picturevakanties.nl

Geeft een overzicht van vakantiemogelijkheden in Nederland, Europa en daarbuiten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en|of psychische beperking, chronische ziekte en senioren. Adviseren ook welke vakantiemogelijkheden passen bij welke wensen.

 

Samenwerkende Buitenlandse Zorgorganisaties

Spitshoorn 45 | 1141 ZZ Monnickendam

T 0299 65 65 57

E info@zorgbuitenland.nl

W www.zorgbuitenland.nl

Deze stichting regelt thuiszorg en hulpmiddelen in Spanje, met aandacht op Costa del Sol (omgeving Torremolinos), Costa Brava (omgeving Pals) en Gran Canaria  (omgeving Playa de Ingles).

 

Stavast, Stichting

Loo 36 A | 5388 SB Nistelrode

T 06 18 21 71 52 | 06 20 90 32 02

E info@stavast.nu

W www.stavast.nu

Stichting Stavast organiseert logeerweekenden en vakanties voor kinderen en (jong)volwassenen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Stavast is persoonlijk en kleinschalig. De weekenden/vakanties zijn bedoeld om de zelfredzaamheid van de kinderen en jongeren te vergroten.

 

Support Vakantiegids

Postbus 19949 | 2500 CX Den Haag

T +31 (0)88 226 66 33

mwijnen@virtumedia.nl

W www.supportmagazine.nl

De Support Vakantiegids, ook bekend als de Support Magazine Vakantie-editie (€ 4,95 inclusief verzendkosten) is bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking. Bevat info over aangepaste accommodaties, suggesties voor bestemmingen in binnen- en buitenland en praktische tips (verzekeren rolstoel, regelen van zorg of assistentie in het buitenland, etc).

 

Toerisme Vlaanderen & Brussel / Visit Flanders – Toegankelijkheid

Koninginnegracht 86 | 2514 AJ Den Haag

T +31 (0) 70 416 81 10

E info@toerismevlaanderen.nl

W www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid

Toerisme Vlaanderen toont hier informatie over toegankelijke accommodaties in Vlaanderen en Brussel, zoals campings, vakantiecentra, hostels en meer. De website biedt ook een overzicht van reisbureaus en organisaties die georganiseerde reizen aanbieden voor mensen die extra noden of wensen hebben op vakantie.

 

Vliegen met autisme

Bervoetsbos 249 | 2134 PR Hoofddorp

T 06 11 29 46 03

E vliegenmetautisme@ziggo.nl

W www.vliegenmetautisme.nl

Op deze website laat Kees Hoekstra de mogelijkheden zien om het reizen per vliegtuig voor mensen met autisme (of syndroom van Down) makkelijker te maken. Ook organiseert hij lezingen en de Schiphol Autisme Tour, een rondleiding waar wordt uitgelegd wat je allemaal kunt verwachten als je gaat vliegen. 

 

Zorg op locatie

De Schans 9 A 10 | 7773 AA Hardenberg

T 085 10 51 900

E info@zorgoplocatie.nl

W www.zorgoplocatie.nl

Zorg op locatie regelt uw zorg op vakantie door Nederland, voor acute, chronische of geplande zorg. Van fysiotherapie, thuiszorg tot het leveren van hulpmiddelen op uw (vakantie)locatie. Zij zorgen dat een en andere geregeld is en veelal via uw eigen zorgverzekering zonder bijkomende extra kosten.

 

ZorgVakantieWijzer

Johan de Ridderlaan 30 | 3417 CG Montfoort

T 0348 47 48 32

E info@zorgvakantiewijzer.nl

W www.zorgvakantiewijzer.nl

De ZorgVakantieWijzer is een onafhankelijke website waar u tips voor rondreizen, excursiereizen en andere vakanties met volledige verzorging voor senioren vindt. Er zijn ook vakanties voor ouderen met lichte dementie.