Vakanties voor kinderen


met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte

 

 

BOSK, Vereniging van Lichamelijk Gehandicapten en hun Ouders

Postbus 3359 | 3502 GJ Utrecht

T 030 245 90 90

E info@bosk.nl

W www.bosk.nl

BOSK organiseert een wintervakantieweek in Oostenrijk voor (jong)volwassenen en gezinnen (BOSK-lid), waarvan één of meerdere gezinsleden een lichamelijk handicap heeft. Tevens is er een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese en een marktplaats met open vraag en aanbod.

 

Commissie Vakantieweken voor mensen met een beperking

Nieuwsteeg 52 | 4196 AM Tricht

T 06 53 25 12 30 Mevrouw M.A. Heikoop-Gorter

E cvb.secretaresse@vakantiewekenvbgg.nl

W www.vakantiewekenvbgg.nl

De Vrouwenbond Gereformeerde Gemeenten (VBGG) organiseert in Nederland diverse vakantieweken voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking of een vorm van autisme. Ook zijn er weken voor jongeren met een gedragsbeperking en voor ouderen met een zorgbehoefte of met dementie en hun mantelzorgers. 

 

Het Epilepsiefonds – Vakantiereizen

Postbus 270 | 3990 GB Houten

De Molen 35 | 3994 DA Houten

T 030 634 40 63

E vakantiereizen@epilepsiefonds.nl

W www.epilepsie.nl

Het Epilepsiefonds organiseert vakantiereizen die speciaal zijn samengesteld voor mensen met epilepsie die (nog) niet zelfstandig op vakantie kunnen. Er zijn groepsreizen voor kinderen, jongeren en volwassenen in Nederland en Europa.

 

De Hervormde Vrouwenbond / VOOR ELKAAR Vakantieweken

Burgemeester van der Schansstraat 46 | 4281 LK Andel

T 0183 44 17 74

E gasten.lg@hervormdevrouwenbond.nl

W www.hervormdevrouwenbond.nl/vakantieweken

De Hervormde Vrouwenbond organiseert binnen Nederland vakantieweken voor volwassenen (jongeren en ouderen) en kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking, vakantieweken voor volwassenen (jongeren en ouderen) met een lichamelijke beperking en vakantieweken voor kinderen met een vorm van autisme. Tevens zijn er gelegenheden voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Alles wordt georganiseerd vanuit diaconaal oogpunt vakantieweken met een christelijke identiteit.

 

Humanitas – Kindervakantieweken

T 020 523 11 00 

E info@humanitas.nl

W www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/

Humanitas organiseert vakantieweken in Nederland voor kinderen van verschillende leeftijden die om medische, (psycho)sociale, lichamelijke en/of financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan. De details variëren per afdeling. Er zijn groepsweken en vakanties bij gastouders. De meeste Kindervakantieweken zijn voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Maar er zijn bijvoorbeeld ook vakantieweken voor jonge mantelzorgers tot 24 jaar. 

 

Jann Verzorgt, ontzorgd op vakantie

Sandelhout 3 | 9408 DV Assen

T 06 31 99 61 57 | 0592 85 86 23

E info@jannverzorgt.nl

W www.jannverzorgt.nl

De medewerkers van Jann Verzorgt geven advies en informatie, bij mensen thuis, die op vakantie willen en zorg nodig hebben of gebruik maken van hulpmiddelen. Tevens begeleiden zij bij groepsreizen in Nederland en in het buitenland, vanaf huis tot huis. Reis op maat is mogelijk, waarbij de reizigers zelf hun bestemming, vertrekdatum en reisduur kiezen.

 

Kinderoncologische Vakantiekampen, Stichting / SKOV

Boterberg 10 | 3825RD Amersfoort

T 030 549 38 93

E info@skov.org

W www.skov.org

De stichting Kinderoncologische Vakantiekampen organiseert vakantiekampen en dagtochten voor kinderen en jongeren die kanker hebben of gehad hebben. Alle vakantiekampen en activiteiten worden kostenloos aangeboden. De stichting is op de hoogte van de medische ontwikkelingen van de kinderen door directe contactpersonen in de ziekenhuizen.

 

OKAY-jongerenreizen

Postbus 51060 | 1007 EB Amsterdam

T 0299 47 24 89 | 06 50 62 67 44

E info@okay-jongerenreizen.nl

W www.okay-jongerenreizen.nl

OKAY-jongerenreizen, onderdeel van Stichting Okay, organiseert in zowel binnen- als buitenland activiteiten voor kinderen met autisme, een gedragstoornis en/of een lichamelijke beperking. De organisatie specialiseert in het organiseren van aangepaste vakanties en biedt een aantal jongerenreizen aan (12-25 jaar), waaronder avontuurlijke zeil- en surfvakanties, zonvakanties en stedentrips.

 

Peter Pan Vakantieclub

Piet Guilonardweg 15 | 1117 Schiphol

T 06 54 75 38 60

E info@peterpanvakantieclub.nl

W www.peterpanvakantieclub.nl

Reizen voor een selecte groep kinderen tussen 13 en 22 jaar die een chronische of terminale ziekte hebben.

 

Poldermaat begeleide vakanties met Schik, Stichting

Postbus 204 | 8250 AE Dronten

T 06 44 00 43 21

E info@vakantiesmetbegeleiding.nl

W www.vakantiesmetbegeleiding.nl

Stichting Poldermaat begeleide vakanties met Schik richt zich op mensen vanaf 16 jaar die een verstandelijke en/of meervoudige beperking hebben. Het reisaanbod bestaat uit minibus-, vaar-, vliegvakanties, zomerkampen en meer in binnen- en buitenland. Tevens zijn er rustig aan reizen, zorgreizen (geschikt voor deelnemers met een meervoudige beperking en voor rolstoelgebonden deelnemers) en reizen op maat.

 

SailWise

Postbus 157 | 1600 AD Enkhuizen

Bierkade 1 | 1601 KR Enkhuizen

T 0228 35 07 56

E boekingen@sailwise.nl | info@sailwise.nl

W www.sailwise.nl

SailWise biedt verschillende meerdaagse actieve watersportvakanties voor mensen vanaf 16 jaar met een beperking. Er zijn watersportvakanties op individueel niveau en in groepsverband op de volgende volledig aangepaste en toegankelijke accommodaties; de klipper Lutgerdina, de catamaran Beatrix, watersportcentrum It Sailhûs en watersporteiland Robinson Crusoe.

 

SET-Reizen

Postbus 21203 | 3001 AE Rotterdam

T 010 215 02 48

E info@set-reizen.nl

W www.set-reizen.nl

Voor reizigers van alle leeftijd, dus ook kinderen, met een lichamelijke, visuele of een verstandelijke beperking of vorm van autisme of diabetes in Nederland en Europa, ook wintersport. Van bijna zelfstandig reizen tot reizen met intensieve zorg en begeleiding.

 

Sjaak Pach Stichting

Correspondentie Marcel Burger

Van Lennepkade 523 | 1054 ZH Amsterdam

Adres secretariaat

Wierbalg 1748 | 1788 TX Julianadorp

T 020 683 40 55

E burger_marcel@hotmail.com

W www.sjaakpach.nl

Vaarvakanties voor jongeren met een lichamelijke beperking van 8 tot 25 jaar die rolstoelgebonden zijn.

 

SJOK – Stichting Jongeren op Kamp

Harriët Freezersingel 44 | 2331 SC Leiden

E sjokvakantie@gmail.com

W www.sjok.tk

Vakantieweken voor jongeren met een lichamelijke beperking. Er is een kennismakingsdag voor deelnemers en vrijwilligers, waar ouders en naasten ook vragen kunnen stellen. Ook is er een reüniedag, waar iedereen kan napraten over de vakantieweken.

 

Ski-Uniek

Rietgras 81 | 2498 EH Den Haag

T 06 41 18 43 36

E info@ski-uniek.nl

W www.ski-uniek.nl

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en -reizen organiseert voor mensen met een lichamelijke handicap. In het winterseizoen organiseren zij indoor skilessen in SnowWorld Zoetermeer. Ook in maart is er een wintersportreis, waar je met (valide) partner, gezin en/of vrienden aan kunt deelnemen

 

Stoer Winterweken, Stichting

T 06 12 69 49 34

E info@stoerwinterweken.nl

W www.stoerwinterweken.nl

StoerWinterWeken heeft als doel het organiseren van winterweken en wintersportevenementen voor jongeren met een motorische beperking. Er is een kamp waaraan alleen via scholen (school-kamp) ingeschreven kan worden en een kamp waar jongeren met een motorische beperking individueel op in kunnen schrijven (ski-kamp).

 

VGW – Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Otto van Egmondlaan 7 | 2636 GR Schipluiden

T 015 262 89 39 

E info@vgw-online.nl

W www.vgw-online.nl

Organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen met een lichamelijke beperking en skilessen in Huizen en Zoetermeer. Voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, jongeren van 16 t/m 27 jaar, voor zittende volwassenen en voor staande volwassenen. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italie voor jongeren met een lichamelijke beperking van 16 t/m 27 jaar.

 

Wielewaal, Stichting

Regentesselaan 20-26 | 1217 EG Hilversum

T 088 122 44 00

E info@wielewaal.nl

W www.wielewaal.nl

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang (kinderthemaweken), logeerweekenden en groepsvakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen in de leeftijd van 4 t/m 55 jaar met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.
Wielewaal heeft een WTZi-beschikking. Een deel van de vakantiekosten kan daarom vaak betaald worden vanuit de indicatie van de deelnemer (zowel PGB als Zorg in Natura). Ook beschikt Wielewaal over een eigen vakantiefonds.

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 27 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Stichting Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor (gezinnen met) kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor kinderen met en zonder een beperking. Gezinsvakanties, groepsvakanties, survivalkampen en meer behoren tevens tot de mogelijkheden. Ook buiten de vakanties zijn de Wigwamvakantiehuisjes los te huren voor gasten met en zonder een beperking.

 

YMCA – Y Specials

Soestdijkerweg 10 B | 3734 MH Den Dolder

T 035 666 87 77

E info@ycamps.nl

W www.yspecials.nl

Y Specials organiseert een vakantie voor kinderen en jongeren met een meervoudig complexe handicap. In een vakantiewoning in Brabant wordt de deelnemer aan een vrijwilliger gekoppeld die de hele week bij de deelnemer blijft. Gediplomeerde verpleegkundigen zorgen voor de juiste medische zorg. Ouders waarvan het kind thuis woont, worden zo even een weekje ontlast.