Gezinsvakanties


voor gezinnen met gezinslid/leden met een beperking

 


Autstede, Stichting (vorm van autisme)

De Voetboog 10 | 8255 GD Swifterbant

F 084 727 30 49

E info@autstede.nl

W www.autstede.nl

Gezinsvakanties (Rust-uit-weekend) in Nederland voor gezinnen met kinderen van 5 tot 15 jaar met een vorm van autisme of ADHD (IQ hoger dan 70).

 

Buitenhof Junior (verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Postbus 109 | 2800 AC Gouda

Noothoven van Goorstraat 11e | 2806 RA Gouda

T 0182 58 70 54

E info@buitenhofjunior.nl

W www.buitenhofjunior.nl

Begeleide vakanties in Nederland en Europa voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 17 jaar met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Ook mogelijkheden voor gezinnen.

 

Buro Energiek! (vorm van autisme)

Kerklaan 47 | 3731 EG De Bilt

T 06 45 24 39 37

E info@buroenergiek.nl

W www.buroenergiek.nl

Weekendopvang, vakantiekampen tijdens schoolvakanties en dagactiviteiten tijdens Mei-vakantie voor kinderen met ADHD of een vorm van autisme. Wintersportvakanties voor gezinnen met Nederlandstalige ski-lessen.

 

Gaandeweg, Stichting (lichamelijke beperking)

Lieshoutstraat 144 | 6844 ED Arnhem

T 06 42 15 73 77

E info@gaandeweg.nl

W www.gaandeweg.nl

Organiseert en bekostigt korte vakanties in Nederland voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden.

 

Hakuna Matata Holidays (verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Sitaria 24006 | Finiki-Methoni, Messinia

T 06 53 19 46 77

E info@hakunamatataholidays.nl

W www.hakunamatataholidays.nl

Hakuna Matata Holidays is gericht op gezinnen met kinderen in kwetsbare posities, zoals een stoornis, beperking, (hoog)begaafdheid of een achterstand. Een kleinschalige vakantieplek in Griekenland met Pipowagens in een prikkelarme olijfboomgaard en met de nodige voorzieningen voor zes personen. Op het terrein is verder een zwembad met apart peuterbadje, een moestuin en boerderijdieren. Er zijn diverse activiteiten, zoals schilderen, (boom)hutten bouwen, koken en meer. Tevens is er een oppasservice beschikbaar.

 

Handicamp Outdoor, Stichting (lichamelijke beperking)

Bedrijvenweg 25 | 7442 CX Nijverdal

T 0548 61 88 90

E plusreizen@handicampoutdoor.nl

W www.handicampoutdoor.nl

Handicamp Outdoor organiseert campervakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, tussen 18 en 40 jaar. Ze reizen en verblijven in een reuzencamper, die plaats biedt aan vier gasten en vijf vrijwilligers. Daarnaast organiseren ze op aanvraag reizen op maat voor gezinnen en groepen. Bij Handicamp Outdoor kunt u een VW-bus te huren, geheel aangepast op vervoer van rolstoelers. Handicamp Outdoor is onderdeel van Stichting Handicamp Overijssel.

 

Hartvrienden (lichamelijke beperking)

T 088 111 16 00

E hartvrienden@hartstichting.nl

W www.hartstichting.nl/hartvrienden/vakanties

Hartvrienden is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep. Een van hun diensten is het organiseren van vakantieweken in Nederland voor jong en oud met een aangeboren hartafwijking, ook in combinatie met een verstandelijke beperking. Tevens zijn er gezinsweken.

 

Heppie, Stichting (licht verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Patrijslaan 9 | 5731 XN Mierlo

T 0900 123 26 27

E info@heppie.nl

W www.heppievakanties.nl

Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of sociaal uitgesloten zijn vanwege een gedrags- of ontwikkelingsstoornis als autisme of ADHD. Ook zijn er speciale ouder-kind vakanties waarbij kinderen samen met hun ouder(s) welkom zijn. 

 

Meded, Stichting (vorm van autisme)

Prins Hendrikkade 122 | 3071 KL Rotterdam

T 010 214 04 45

E info@meded.nl

W www.meded.nl

Begeleide vakanties naar Turkije voor gezinnen met een kind van 3 tot 25 jaar met een vorm van autisme, ADHD of een andere soort beperking.

 

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging / NVSV (lichamelijke beperking)

Papenstraat 21 | 2611 JB Delft

T 06 24 21 79 61

E secretariaat@nvsv.nl

W www.nvsv.nl

De NVSV organiseert wintervakanties voor blinde of slechtziende volwassenen. Deelnemers met een visuele beperking kunnen met een begeleider de alpine ski- of langlauf sport beoefenen. Daarnaast wordt er voor gezinnen met visueel beperkte kinderen en/ of ouders een aparte wintersportvakantie georganiseerd. De reisgids is te raadplegen via de website. De gedrukte versie is te verkrijgen via het secretariaat.

 

Picture Vakanties (alle beperkingen)

Vosjacht 4 | 8355 CM Giethoorn

T 0521 58 84 11 | 06 46 32 67 02

E info@picturevakanties.nl

W www.picturevakanties.nl

Geeft een overzicht van vakantiemogelijkheden in Nederland, Europa en daarbuiten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte en senioren. Ook gezinsvakanties. Adviseren ook over welke vakantiemogelijkheden passen bij welke wensen.

 

Sahara Travel (lichamelijke beperking)

Gombertstraat 150 | 8031 MD Zwolle

T 038 420 28 69

E info@saharatravel.nl

W www.saharatravel.nl

Rondreizen en Maatwerkreizen voor volwassenen met een lichamelijke beperking en voor gezinnen met kinderen met een lichamelijke beperking. Marokko, Egypte, Jordanie en andere landen. Ook duikreizen.

 

See You (vorm van autisme)

Zandheuvel b2 B | 4901 HW Oosterhout

T 0162 22 90 81

E info@seeyouatseeyou.nl

W www.seeyouzorg.nl

Vakantieopvang in binnen- en buitenland voor kinderen met een psychiatrische stoornis, autisme, tourette en/of leer- of gedragsproblematiek. Tevens gezinsvakanties in Griekenland.

 

Ski-Uniek (lichamelijke beperking)

Molenakker 3 | 4911 BC Den Hout

T 06 41 18 43 36

E info@ski-uniek.nl

W www.ski-uniek.nl

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en -reizen organiseert voor mensen met een lichamelijke handicap. In het winterseizoen organiseren zij indoor skilessen in SnowWorld Zoetermeer. Ook in maart is er een wintersportreis, waar je met (valide) partner, gezin en/of vrienden aan kunt deelnemen.

 

SOVA – Stichting Opvang en Vakantie Autisten (vorm van autisme)

Engeland 13 A | 7361 CS Beekbergen

T 06 48 28 46 64

E kindinfo@sovainfo.nl

W www.sovainfo.nl

Weekenden en vakantie voor gezinnen met kinderen met autisme en/of ADHD in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar.

 

SVP Stichting Vakantie Project CF-gezinnen (Cystic Fibrosis) (lichamelijke beperking)

Jan Steenstraat 31 | 7141 XH Groenlo

E secretariaat@stichtingsvp.nl

W www.stichtingsvp.nl

De Stichting Vakantie Project CF-gezinnen organiseert jaarlijks een vakantiereis voor CF-patiënten en gezinnen met CF-patiënten. De vakanties zijn naar een gebied waar het klimaat gunstig is voor mensen met de longaandoening CF. De eigen bijdrage van de deelnemers wordt naar draagkracht vastgesteld, zodat iedereen in principe mee kan.

 

Hetvakantiebureau.nl (lichamelijke of verstandelijke beperking, chronische ziekte)

Postbus 6 | 6740 AA Lunteren

T 0318 48 66 10

E info@hetvakantiebureau.nl

W www.hetvakantiebureau.nl

Vakanties in Nederland voor senioren met of zonder zorg door chronische ziekte of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Tevens vakanties voor mantelzorgers en partner met dementie waarbij vrijwilligers zorg kunnen overnemen. Ook vakanties voor eenoudergezinnen met kind(eren) die begeleiding nodig hebben. Vakanties vinden het gehele jaar door plaats in (aangepaste) vakantieaccommodaties zoals De Werelt in Lunteren, Nieuw Hydepark in Doorn, De Heerenhof in Mechelen, IJsselvliedt in Wezep of Dennenheul in Ermelo.

 

VGW / Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (lichamelijke beperking)

Otto van Egmondlaan 7 | 2636 GR Schipluiden

T 015 262 89 39 

E info@vgw-online.nl

W www.vgw-online.nl

Organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen met een lichamelijke beperking en skilessen in Huizen en Zoetermeer. Voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, jongeren van 16 t/m 27 jaar, voor zittende volwassenen en voor staande volwassenen. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italië voor jongeren van 16 t/m 27 jaar. 

 

Wauw speciaal voor jou – Villa Wauw

Oranjestraat 22 | 5802 BH Venray

T 06 48 15 25 03

E info@wauwopvakantie.nl

W www.wauwspeciaalvoorjou.nl/vakantie

Villa Wauw in Bulgarije is er speciaal voor gezinnen met kinderen met een bijzondere hulpvraag. De villa heeft vier gastverblijven en vijf kampeerplaatsen. Is ook geschikt voor (begeleide) groepsvakantie, grote gezinnen en 65-plus. Het is mogelijk om zorg, begeleiding en activiteiten volgens het Wauw-concept te boeken.

 

Wielewaal, Stichting (alle beperkingen)

Regentesselaan 20-26 | 1217 EG Hilversum

T 088 122 44 00

E info@wielewaal.nl

W www.wielewaal.nl

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang (kinderthemaweken), logeerweekenden, gezinsvakanties en groepsvakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen in de leeftijd van 4 t/m 55 jaar met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.
Wielewaal heeft een WTZi-beschikking. Een deel van de vakantiekosten kan daarom vaak betaald worden vanuit de indicatie van de deelnemer (zowel PGB als Zorg in Natura). Ook beschikt Wielewaal over een eigen vakantiefonds.

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 33 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Stichting Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor (gezinnen met) kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor kinderen met en zonder een beperking. Gezinsvakanties, groepsvakanties, survivalkampen en meer behoren tevens tot de mogelijkheden. Ook buiten de vakanties zijn de Wigwamvakantiehuisjes los te huren voor gasten met en zonder een beperking.

 

YMCA – Y Camps Eenoudervakanties

Soestdijkerweg 10 B | 3734 MH Den Dolder

T 035 666 87 77

E info@ycamps.nl

W www.ycampseenoudervakanties.nl

Y Camps Eenoudervakanties zijn gezinsvakanties voor alleenstaande ouders en hun kind(eren). Vrijwilligers organiseren diverse activiteiten voor met name de kinderen en ouders kunnen tot rust komen en contact leggen met andere alleenstaande ouders. De vakanties vinden allen plaats in Nederland.