Gezinsvakanties


voor gezinnen met gezinslid/leden met een beperking

 


Autstede, Stichting (vorm van autisme)

Holterweg 48 | 7245 SC Laren

E info@autstede.nl

W www.autstede.nl

Stichting Autstede organiseert gezinsweekenden in Nederland voor gezinnen met kinderen van 5 tot 15 jaar met een vorm van autisme of ADHD (IQ hoger dan 70). Kinderen, met en zonder diagnose, hebben allemaal hetzelfde programma. De meeste activiteiten doen we als hele groep onder begeleiding van je eigen begeleider. Ook voor de ouders wordt gezorgd.

 

Bijzondere Vakanties

Postbus 264 | 3940 AG Doorn

Driebergsestraatweg 50 | 3941 ZX Doorn

T 0343 74 58 95

E info@bijzonderevakanties.nl

W www.bijzonderevakanties.nl

Bijzondere Vakanties is ontstaan uit een samenwerking tussen Platform Bijzondere Vakanties, Hotel IJsselvliedt en Hetvakantiebureau.nl. Het doel is een groot deel van de vakantieweken van het Rode Kruis voor de vakantiegasten te continueren in Hotel IJsselvliedt in Gelderland en Hotel De Heerenhof in Limburg. Ze bieden seniorenvakanties voor senioren die geen of weinig zorg nodig hebben en zorgvakanties voor diverse doelgroepen zoals: gezinnen, mensen tussen de 25 en 50 met een beperking en mensen met een meervoudige handicap.

 

BOSK, Vereniging van Lichamelijk Gehandicapten en hun Ouders

Postbus 3359 | 3502 GJ Utrecht

T 030 245 90 90

E info@bosk.nl

W www.bosk.nl

BOSK organiseert een wintervakantieweek in Oostenrijk voor (jong)volwassenen en gezinnen (BOSK-lid), waarvan één of meerdere gezinsleden een lichamelijk handicap heeft. Tevens is er een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese en een marktplaats met open vraag en aanbod.

 

Buro Energiek! (vorm van autisme)

Kerklaan 47 | 3731 EG De Bilt

T 06 45 24 39 37

E info@buroenergiek.nl

W www.buroenergiek.nl

Weekendopvang, vakantiekampen tijdens schoolvakanties en dagactiviteiten tijdens Mei-vakantie voor kinderen met ADHD of een vorm van autisme. Wintersportvakanties voor gezinnen met Nederlandstalige ski-lessen.

 

Familia ESTÁ (Spanje)

Camino Cerro Negro buzon no.1 | 18418 Tijola Órgiva, Granada

T 0034 699 04 08 67

E info@familiaesta.org

W www.familiaesta.org

Familia ESTÁ biedt een vakantieplek voor families en familieleden met of zonder speciale behoeften. Je kunt bij hun terecht voor vakantie en therapie en van alles daartussenin, met ondersteuning op maat. Er zijn twee appartementen, twee camperplekken en een caravanunit aanwezig, met plek voor maximaal zestien personen. Ook zijn er natuurlijke zwembaden, een speelzaal, een omheinde speelweide en een bar.

 

Gaandeweg, Stichting (lichamelijke beperking)

Lieshoutstraat 144 | 6844 ED Arnhem

T 06 42 15 73 77

E info@gaandeweg.nl

W www.gaandeweg.nl

Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties in Nederland voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden. Ze beschikken over eigen luxe bungalows verspreid door Nederland. Daarnaast hebben ze afspraken met diverse bungalowparken in het land.

 

Hakuna Matata Holidays (verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Sitaria 24006 | Finiki-Methoni, Messinia, Griekenland

T 0030 69 70 44 36 65

E info@hakunamatataholidays.nl

W www.hakunamatataholidays.nl

Hakuna Matata Holidays is gericht op gezinnen met kinderen in kwetsbare posities, zoals een stoornis, beperking, (hoog)begaafdheid of een achterstand. Een kleinschalige vakantieplek in Griekenland met woonwagens in een prikkelarme olijfboomgaard en met de nodige voorzieningen voor zes personen. Tevens is er een oppasservice beschikbaar. Op het terrein is verder een zwembad met apart peuterbadje, een moestuin en boerderijdieren. Er zijn diverse activiteiten, zoals schilderen, (boom)hutten bouwen, koken en meer.

 

Handicamp Outdoor, Stichting (lichamelijke beperking)

Bedrijvenweg 25 | 7442 CX Nijverdal

T 0548 61 88 90

E plusreizen@handicampoutdoor.nl

W www.handicampoutdoor.nl

Handicamp Outdoor organiseert campervakanties voor mensen met een lichamelijke beperking, tussen 18 en 40 jaar. Ze reizen en verblijven in een reuzencamper, die plaats biedt aan vier gasten en vijf vrijwilligers. Daarnaast organiseren ze op aanvraag reizen op maat voor gezinnen en groepen. Bij Handicamp Outdoor kunt u een VW-bus te huren, geheel aangepast op vervoer van rolstoelers. Handicamp Outdoor is onderdeel van Stichting Handicamp Overijssel.

 

Heppie (licht verstandelijke beperking of vorm van autisme)

Patrijslaan 9 | 5731 XN Mierlo

T 0900 123 26 27

E info@heppie.nl

W www.heppievakanties.nl

Heppie organiseert vakanties en weekenden voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of sociaal uitgesloten zijn vanwege een gedrags- of ontwikkelingsstoornis als autisme of ADHD. Ook zijn er speciale ouder-kind vakanties waarbij kinderen samen met hun ouder(s) welkom zijn. 

 

Meded, Stichting (vorm van autisme)

Prins Hendrikkade 122 | 3071 KL Rotterdam

T 010 214 04 45

E info@meded.nl

W www.meded.nl

Begeleide vakanties naar Turkije voor gezinnen met een kind van 3 tot 25 jaar met een vorm van autisme, ADHD of een andere soort beperking. Naast vakanties organiseren ze ook vakantie- en weekendopvang op verschillende locaties in Nederland en in België.

 

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging / NVSV (lichamelijke beperking)

Papenstraat 21 | 2611 JB Delft

T 06 24 21 79 61

E secretariaat@nvsv.nl

W www.nvsv.nl

De NVSV organiseert wintervakanties voor blinde of slechtziende volwassenen. Deelnemers met een visuele beperking kunnen met een begeleider de alpine ski- of langlauf sport beoefenen. Daarnaast wordt er voor gezinnen met visueel beperkte kinderen en/ of ouders een aparte wintersportvakantie georganiseerd. De reisgids is te raadplegen via de website. De gedrukte versie is te verkrijgen via het secretariaat.

 

Picture Vakanties (alle beperkingen)

Vosjacht 4 | 8355 CM Giethoorn

T 06 46 32 67 02

E info@picturevakanties.nl

W www.picturevakanties.nl

Geeft een overzicht van vakantiemogelijkheden in Nederland, Europa en daarbuiten voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte en senioren. Ook gezinsvakanties. Adviseren ook over welke vakantiemogelijkheden passen bij welke wensen.

 

Sahara Travel (lichamelijke beperking)

Gombertstraat 150 | 8031 MD Zwolle

T 038 420 28 69

E info@saharatravel.nl

W www.saharatravel.nl

Rondreizen en Maatwerkreizen voor volwassenen met een lichamelijke beperking en voor gezinnen met kinderen met een lichamelijke beperking. Marokko, Egypte, Jordanie en andere landen. Ook duikreizen.

 

See You (vorm van autisme)

Stationsplein 5 | 5121 EA Rijen

T 0161 23 43 78

E info@seeyouatseeyou.nl | info@seeyouzorg.nl

W www.seeyouzorg.nl

Begeleide gezinsvakanties voor gezinnen met kinderen met een psychiatrische stoornis, autisme, tourette en/of leer- of gedragsproblematiek. Vakanties van See You Zorg hebben tot nu toe plaatsgevonden in Andalusië, Kreta, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De kinderen worden onderverdeeld in groepjes van ten hoogste vijf kinderen.

 

Ski-Uniek (lichamelijke beperking)

Rietgras 81 | 2498 EH Den Haag

T 06 41 18 43 36

E info@ski-uniek.nl

W www.ski-uniek.nl

Ski-Uniek is een non-profit organisatie die skilessen en -reizen organiseert voor mensen met een lichamelijke handicap. In het winterseizoen organiseren zij indoor skilessen in SnowWorld Zoetermeer. Ook in maart is er een wintersportreis, waar je met (valide) partner, gezin en/of vrienden aan kunt deelnemen.

 

SOVA – Stichting Opvang en Vakantie Autisten (vorm van autisme)

Engeland 13 A | 7361 CS Beekbergen

T 06 48 28 46 64

E kindinfo@sovainfo.nl

W www.sovainfo.nl

Weekenden voor gezinnen met kinderen met autisme en/of ADHD in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Per één of twee kinderen is één vrijwilliger beschikbaar, die hen gedurende het weekend begeleidt en waar nodig helpt.

 

SVP Stichting Vakantie Project CF-gezinnen (Cystic Fibrosis) (lichamelijke beperking)

Jan Steenstraat 31 | 7141 XH Groenlo

E secretariaat@stichtingsvp.nl

W www.stichtingsvp.nl

De Stichting Vakantie Project CF-gezinnen organiseert jaarlijks een vakantiereis voor CF-patiënten en gezinnen met CF-patiënten. De vakanties zijn naar een gebied waar het klimaat gunstig is voor mensen met de longaandoening CF. De eigen bijdrage van de deelnemers wordt naar draagkracht vastgesteld, zodat iedereen in principe mee kan.

 

Vakantie bij Marissa, Vakantiecentrum (verstandelijke beperking)

Calle la Boquera 100 | Macisvenda, 30648 Murcia, Spanje

T 06 55 01 19 34

E info@vakantiebijmarissa.com

W www.vakantiebijmarissa.com

Marissa die zelf een verstandelijke beperking heeft biedt samen met haar ouders individuele vakanties aan voor mensen met een verstandelijke beperking in de eigen accommodatie in Spanje, inclusief volpension en persoonlijke begeleiding. Gezinnen, vriend(in)en en begeleiders zijn welkom. Vakantiecentrum Vakantie bij Marissa heeft twee appartementen, een zwembad, fruitbomen en een grote groentetuin met twee kassen. Ook zijn er activiteiten zoals geocachen (schatzoeken).

 

Hetvakantiebureau.nl (lichamelijke of verstandelijke beperking, chronische ziekte)

Postbus 264 | 3940 AG Doorn

Driebergsestraatweg 50 | 3941 ZX Doorn

T 0343 74 58 90

E info@hetvakantiebureau.nl

W www.hetvakantiebureau.nl

Vakanties in Nederland voor senioren met of zonder zorg door chronische ziekte of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Tevens vakanties voor mantelzorgers en partner met dementie waarbij vrijwilligers zorg kunnen overnemen. Ook vakanties voor eenoudergezinnen met kind(eren) die begeleiding nodig hebben. Vakanties vinden het gehele jaar door plaats in (aangepaste) vakantieaccommodaties zoals De Werelt in Lunteren, Nieuw Hydepark in Doorn, De Heerenhof in Mechelen, IJsselvliedt in Wezep of Dennenheul in Ermelo.

 

VGW / Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (lichamelijke beperking)

Otto van Egmondlaan 7 | 2636 GR Schipluiden

T 015 262 89 39 

E info@vgw-online.nl

W www.vgw-online.nl

Organiseert wintersportreizen naar Oostenrijk voor mensen met een lichamelijke beperking en skilessen in Huizen en Zoetermeer. Voor gezinnen met een kind met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, jongeren van 16 t/m 27 jaar, voor zittende volwassenen en voor staande volwassenen. Tevens zijn er wintersportreizen naar Italië voor jongeren van 16 t/m 27 jaar. 

 

Wauw speciaal voor jou – Villa Wauw

Oranjestraat 22 | 5802 BH Venray

T 06 48 15 25 03

E info@wauwopvakantie.nl

W www.wauwspeciaalvoorjou.nl/vakantie

Villa Wauw in Bulgarije is er speciaal voor gezinnen met kinderen met een bijzondere hulpvraag. Het huis staat midden in een grote tuin, met daarachter nog een gebouw met drie appartementen. Er is ook een zwembad, terras en diverse mogelijkheden om te spelen. Is ook geschikt voor (begeleide) groepsvakantie, grote gezinnen en 65-plus. Het is mogelijk om zorg, begeleiding en activiteiten volgens het Wauw-concept te boeken.

 

Wigwam, Stichting

Onderstestraat 27 | 6301 KA Valkenburg a/d Geul

T 06 46 37 57 35

E info@stichtingwigwam.nl

W www.stichtingwigwam.nl

Stichting Wigwam organiseert vakanties op verschillende plaatsen in Nederland en Frankrijk voor (gezinnen met) kinderen en jongeren met een beperking. Vijf dagen per week is er een activiteitenprogramma voor kinderen met en zonder een beperking. Gezinsvakanties, groepsvakanties, survivalkampen en meer behoren tevens tot de mogelijkheden. Ook buiten de vakanties zijn de Wigwamvakantiehuisjes los te huren voor gasten met en zonder een beperking.

 

YMCA – Y Camps Eenoudervakanties

Soestdijkerweg 10 B | 3734 MH Den Dolder

T 035 666 87 77

E info@ycamps.nl

W www.ycampseenoudervakanties.nl

Y Camps Eenoudervakanties zijn gezinsvakanties voor alleenstaande ouders en hun kind(eren). Vrijwilligers organiseren diverse activiteiten voor met name de kinderen en ouders kunnen tot rust komen en contact leggen met andere alleenstaande ouders. De vakanties vinden allen plaats in Nederland.