Regionale informatie


Vakantiemogelijkheden in de regio Overijssel

 

Voor organisaties uit onze regio die landelijk werkzaam zijn, verwijzen wij u naar vakanties.

Voor accommodaties in onze regio die een landelijk werkgebied hebben, verwijzen wij u naar accommodaties.

 

 

Drempelloos op vakantie

Pasteurstraat 24 | 7622 LE Borne

T 074 266 55 24 | 06 29 08 57 76

E info@drempelloosopvakantie.nl

W www.drempelloosopvakantie.nl

Volledig aangepaste vakantiewoning voor vijf personen waarvan twee met een lichamelijke beperking. Er is een hoog-laagaanrecht, twee hoog-laagbedden, een sta-op-fauteuil, twee elektrisch verstelbare tafelstoelen en diverse hulpmiddelen. Ook zijn er twee terrassen, waarvan eentje is overdekt en verwarmd.

 

De Eikenhorst, Landhuis

Varenlaan 178 | 3852 CV Ermelo

Duivenslaagte 1 B | 8346 KH De Bult

T 06 53 69 75 00

E b.breedijk@xs4all.nl

W www.eikenhorst.nl

De Eikenhorst in de Bult bij Steenwijkerland is een bungalow met tien slaapkamers en geschikt voor groepen tot dertig personen. Twee van de drie ruime badkamers zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.  Er zijn drie hoog/laag bedden en een drietal bedcarriërs. Er zijn geen andere accommodaties in de buurt en er is een grasveld met speeltuin.

 

Eureka, Villapark

Beldhuismolenweg 8 | 7562 PC Deurningen

T 074 277 66 88

E info@villapark-eureka.nl

W www.villapark-eureka.nl

Bosvillapark Eureka heeft aangepaste vakantiebungalows voor minder validen en voor mensen die extra zorg nodig hebben. Iedere bungalow heeft een privésauna, whirlpool, stoomcabine en diverse hulpmiddelen en er valt meer hulpmiddelen en zorg te reserveren. Het landgoed heeft een overdekte speeltuin, diverse speelvelden, midgetgolf, een kinderboerderij met gratis ponyrijden en meer.

 

Imminkhoeve

Lemelerweg 41 | 8148 PB Lemele

T 0572 33 12 84

E reserveringen@imminkhoeve.nl

W www.imminkhoeve.nl

Het vakantie-erf bevat volledig toegankelijke accommodaties en een zorghotel, geschikt voor ouderen, mindervaliden, gezinnen, koppels en alleengaanden. Er is een aangepaste speeltuin, snoezelruimte en zorg en hulpmiddelen naar wens.

 

’t Keampke, Groepsaccommodaties

Hanhofweg 5 | 7587 LK De Lutte

T 0541 55 12 80

E info@keampke.nl

W www.keampke.nl

Aangepaste groepsaccommodaties (6 tot 24 personen), met kleine dierenweide, workshops, outdoor activiteiten en meer.

 

De Kleine Wildenberg, Zorg- & Recreatie Boerderij

Wildenbergsweg 6 | 7431 PW Diepenveen

T 0570 60 07 94

E info@dekleinewildenberg.nl

W www.dekleinewildenberg.nl

Enkele woningen zijn toegankelijk zijn voor minder validen. Ook zijn er verschillende aanpassingen gedaan op het erf waardoor rolstoelers het erf kunnen betreden. Er is een bubbelbad bij elke woning, een speeltuin, dieren om te voederen en ezelwandelingen. Een aantal dagen per week is de Kleine Wildenberg een zorgboerderij.

 

De Korenschoof, Zorgboerderij

Snoeymansweg 13 | 7668 TH Haarle

T 0541 72 75 08

E info@zorgboerderijdekorenschoof.nl

W www.zorgboerderijdekorenschoof.nl

Op de boerderij is logeeropvang beschikbaar voor kinderen en jongeren met autisme, een verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking. Iedere logé krijgt een eigen bewaakte slaapkamer. Voor de nacht is er een slaapdienst. De Korenschoof biedt ook buitenschoolse opvang, dagbesteding, therapie en meer.

 

Landgoed ‘t Borghuis – Groepsaccommodaties & vakantiehuizen

Oldenzaalsestraat 135 B | 7581 PZ Losser

T 0541 51 01 25 | 06 22 42 46 18

E info@borghuis.nl

W www.borghuis.nl

Bij vakantieverblijf 't Borghuis is accommodatie De Sterre aangepast voor minder validen, met standaard vier hoog-laagbedden en meer op aanvraag. Op eigen terrein staan pony's, een dierenweide, een overdekte speelruimte, een speelveld en meer.

 

Landgoed Old Heino

Zwolseweg 71 A | 8141 EA Heino

T 088 328 00 40

E info@oldheino.nl

W www.oldheino.nl

Het park is aangepast aan mensen met een lichamelijke beperking. Verwarmd buitenzwembad, wellness bungalows en speelweide. Tevens staat hier het ECR Vakantiepark Care Holidays Heino. https://www.ecr.eu/locaties/vakantiepark-care-holidays-heino-heino

 

Landhoeve Zwieseborg

Hardenbergerweg 23 | 7778 HP Loozen (Gemeente Hardenberg)

T 0524 56 32 00 (tijdens kantooruren)

E info@zwieseborg.nl

W www.zwieseborg.nl

Hotel, groepsaccommodatie en camping voor o.a. mensen met een verstandelijke beperking of meervoudige beperking, dementerenden, ALS-patiënten, hart-patiënten en CVA-patiënten en hun familie. Tijdens het verblijf kan de dagelijkse zorg voor het familielid met een beperking uit handen gegeven worden aan professionele zorgmedewerkers. Voor gasten en dagrecreanten met en zonder een beperking is er een kinderboerderij, speeltoestellencircuit met allerlei hindernissen en sportieve activiteiten.

 

Manege Hoogenweg

Hoogenweg 52 | 7793 HM Hoogenweg

T 0523 26 26 24

E vof@manegehoogenweg.nl

W www.manegehoogenweg.nl

Ruiterkampen voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een vorm van autisme. De manege is volledig aangepast voor rolstoelers/minder validen. Zo is er een opstapperron met een til lift, rolstoel toegankelijk toilet, een losse til lift, en een volledig aangepaste verpleegbadkamer met plafondlift en bad, en ook hoog-laagbedden in de slaapzaal.

 

’t Reestdal, Camping

De Haar 5 | 7707 PK Balkbrug

T 0523 65 62 32

E info@reestdal.nl

W www.reestdal.nl

De camping biedt zorg en individuele begeleiding aan gezinnen met een kind met gedragsproblemen, ADHD of autisme. Er zijn activiteiten met structuur en persoonlijke aandacht voor kinderen. Daarnaast heeft de camping een buitenzwembad, kinderboerderij, waterspeeltuin en meer.

 

Weerribben Wieden, Groepsaccommodaties

Binnenweg 12 | 8378 JJ Paasloo

T 0561 45 14 14

E info@weerribben.nl

W www.groepsaccommodatieweerribben.nl

Op bungalowpark Villapark de Weerribben in Paasloo nabij Nationaal Park de Weerribben liggen er drie groepsaccommodaties geschikt voor mindervaliden. Doordat deze parken met elkaar in verbinding staan, kunt u als gast van groepsaccommodatie Résidence de Weerribben gebruik maken van alle faciliteiten die het bungalowpark u te bieden heeft, zoals een overdekt zwembad, twee visvijvers en meer.

 

Zonnewoud, Stichting

Vrugteveensweg 8 B | 7447 AL Hellendoorn

T 0548 62 13 53

E info@stichtingzonnewoud.nl

W www.stichtingzonnewoud.nl

Stichting Zonnewoud is een kleinschalige zorginstelling. De stichting biedt wonen, werken en logeren voor mensen met een verstandelijke beperking. Op eigen terrein organiseren zij weekend- en- vakantieopvang voor mensen en kinderen met een verstandelijke beperking.