Goedkope vakanties


Op vakantie met een kleine beurs

 

 

Care4Kids Event Heino

Zwolseweg 71 A | 8141 EA Heino

T 088 328 00 40

E info@care4kidsevent.nl

W www.care4kidsevent.nl

Het Care4Kids Event Heino is een gratis verwenweekend in het najaar voor gezinnen met een zorgvraag. Het is speciaal voor ouders en kinderen voor wie onbezorgd samen zijn niet vanzelfsprekend is, omdat één gezinslid een beperking heeft of ziek is. Het weekend vindt plaats op het Landgoed Old Heino.

 

Fantasy4all, Stichting

Echterboschstraat 44 | 6845 GK Arnhem

T 06 41 20 70 71

E fantasy4all@gmail.com

W www.fantasy4all.nl

De stichting organiseert fantasiekampen in Nederland met bordspellen, rolspellen, Live-Action Roleplaying (LARP) en meer. Voornamelijk gericht op jongeren tussen 15 en 25 jaar, met en zonder gedragsproblematiek of ontwikkelingsstoornis. Jongeren die wat ouder zijn en/of een licht verstandelijke beperking hebben zijn ook welkom.

 

Idéfix, Stichting

E info@stichtingidefix.nl

W www.stichtingidefix.nl

Stichting Idéfix organiseert jaarlijks een volledig verzorgde vakantie voor een vijftigtal kinderen en jongeren met een beperking en een belevingswereld tussen zes en zestien jaar (tot een maximum van 35 jaar). De zomerkampen vinden plaats in de Christinahoeve op vakantiepark ‘De Leemkule’ te Hattem, op de Veluwe. De stichting probeert zoveel mogelijk gelden bijeen te brengen om de eigen bijdrage voor de ouders van de deelnemers zo laag mogelijk te houden. Deze gelden worden bovendien gebruikt om de kinderen tijdens de vakantieweek iets extra’s te kunnen bieden.

 

Logeerplezier, Stichting (Gelderland)

Harremaatweg 26 | 3781 NJ Voorthuizen

T 06 17 78 49 18

E info@logeerplezier.nl

W www.logeerplezier.nl

Stichting Logeerplezier heeft twee volledig aangepaste vakantiehuisjes. geschikt voor gezinnen met een kind (tot 18 jaar) met een beperking, op vakantiepark Ackersate in Voorthuizen.

 

Lucai, Stichting

Klantstraat 4 A | 5403 PD Uden

T 0413 27 09 80

E info@lucai.nl

W www.lucai.nl

Stichting Lucai organiseert met regelmaat een compleet verzorgde en kosteloze vakantieweek voor ernstig zieke tieners (13 t/m 18 jaar) en hun gezin uit Nederland en Vlaanderen. De financiën voor deze vakantieweken wordt opgebracht door donaties en jaarlijkse sportreizen naar de Mont Ventoux of naar de Passo dello Stelvio, waarbij de sporters sponsorgeld opbrengen.

 

Putten, Chalet Project (Gelderland)

Oude Prinsenweg 1 | 3881 PJ Putten

T 0341 35 65 11

E info@chaletproject.nl

W www.chaletproject.nl

Het Chaletproject heeft op het park Putterheijde op de Veluwe twee aangepaste chalets staan, die geheel rolstoeltoegankelijk zijn. Ze zijn geschikt als vakantieverblijf voor mensen met een beperking en hun familie of, in tweede instantie, voor mensen met een smalle beurs. Maximaal vier personen. De chalets zijn eigendom van twee PKN-kerken en ze worden door vrijwilligers en diakenen onderhouden.

 

Tante Lenie, Stichting

Bargapark 65 | 5854 HD Nieuw Bergen

T 0485 21 23 25 | 06 50 25 18 37

E tantelenie@stichtingtantelenie.nl

W www.stichtingtantelenie.nl

Biedt gezinnen in Nederland, met een kind van 4 t/m 16 jaar, dat ernstig of langdurig ziek is, als gevolg van een ongeval, of een chronische of levensbedreigende ziekte heeft een gratis verwenvakantie aan samen met een aantal andere gezinnen.

 

Uitmetkorting.nl  Bespaarwijzers voor mensen met een beperking

Atoomweg 50 | 3542 AB Utrecht

T +31 (0)30 82 009 89

E redactie@uitmetkorting.nl

W www.uitmetkorting.nl/informatie

Uitmetkorting.nl is een website met tips over hoe en waar je uit kan gaan met korting. Naast pagina's over gratis dagjes uit in Flevoland en lowbudget wintersport zijn er ook pagina's gericht op mensen met een beperking.

 

De Vakantiebank, Stichting

Postbus 1135 | 9701 BC Groningen

W www.devakantiebank.nl

Biedt gratis vakanties aan mensen en gezinnen met een laag inkomen, die door individuele problemen al een lange tijd niet op vakantie zijn geweest. Cliënten kunnen zich aanmelden op de website via een aanvraagformulier. Wanneer iemand aan de voorwaarden voldoet en er een passende vakantie beschikbaar is, krijgt de persoon in kwestie per post bericht.

 

Villa Pardoes (Noord-Brabant)

Postbus 133 | 5170 AC Kaatsheuvel

T 0416 38 72 22

E info@villapardoes.nl

W www.villapardoes.nl

Vakantieverblijf bij De Efteling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte die samen met hun ouders, opa en oma, broertjes en zusjes een gratis vakantieweek krijgen aangeboden.

 

Vincentiusvereniging Vakantieweken

Emmaplein 15 | 5211 VZ Den Bosch

T 070 380 00 11

E secretariaat@vincentiusvereniging.nl

W www.vincentiusvereniging.nl

Een vakantieweek in stacaravans en familiecampings in Nederland tegen sterk gereduceerde prijs, voor mensen met weinig financiële middelen. Behalve het caravanproject worden er ook andere manieren van goedkope vakantie georganiseerd door de plaatselijke Vincentiusverenigingen.

 

Weekje Weg, Stichting

't Frusselt 30 | 8076 RE Vierhouten

T 0577 41 15 56

E info@stichtingweekjeweg.nl

W www.stichtingweekjeweg.nl

Stichting Weekje Weg biedt groepsvakanties en individuele vakanties (aanbod afhankelijk van de deelnemende gemeente) in de zomerperiode voor (eenouder)gezinnen die om financiële redenen niet met vakantie kunnen. Aanmelden kan alleen als u in één van de deelnemende gemeenten woont: Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Kapelle (Zeeland), Maassluis, Noordoostpolder, Schiedam, Smallingerland, Tilburg, Utrecht, Vlaardingen of Zwolle.